sobota 1. září 2012

Prší a kluci ryjí

 D. se rozhodl, že když už vyryl Tančící dům a vilu Tugendhat, bude pokračovat v tématu architektury. Vyhrabal odpoledne z garáže lino a skoro dvě hodiny se snažil co nejvěrněji obkreslit dům.
Vybrali jsme spolu několik významných architektů současnosti. Mezi nimi  architektku úspěšnou na světové úrovni (její stavba viz foto ).
Tušíte, kdo to je?
                                                              (foto : nápověda)




Borek si vybral  obrázek - řez pyramidou s chodbami, což mě dost potěšilo, protože pyramidy se zapadajícím sluncem u mě hraničí s kýčem.
Snažila jsem se Borkovi vysvětlit, že nejde o to, ztvárnit dokonale danou věc, ale přinést nový pohled. Dost ho to uklidnilo, protože se mu čáry zdály křivé a místy projel až na stůl . Zatím bez zranění.




5 komentářů:

Renata Caryfukova řekl(a)...

A já jsem si říkala, že je někdo stejně postižený jako my a ryje na zahradě zásadně za deště :D Vždycky, když vidím vaše kluky, jak jsou šikovní a co všechno dělají a nedělají, tak si to projektuju na ty své dva malé dráčky a není mi tolik líto, že tak rychle rostou, moc se těším na to, co nás ještě čeká. Pokud už budou kluky bolet ruce z rydel, můžou zkusit něco podobného jako je tohle: http://kokino-home.blogspot.cz/2012/08/architektura-v-obrysech.html. Přijde mi to jako dobrý nápad na vyzkoušení. Hezkou neděli!

Jana Burianová řekl(a)...

Kluci šikovní:))) odkaz Caryfucky taky uzasny

Soňa Malinová řekl(a)...

Caryfucka: Odkaz výborný.... Vlastně celý Váš blog je moc dobrý.
Jana: vyřídím klukům

hanele řekl(a)...

Ha, Zaha Hadid, teď jsem se dívala na Oko nad Prahou, tak si to pamatuju, jinak vždycky skončím u Haha ;) Kluci jsou šikovní! Linoryty na toto počasí jako stvořené!

Soňa Malinová řekl(a)...

jj.Haha je správně. Kaplického máme taky v soupisce.Bude z toho kalendář na rok 2013.