sobota 8. září 2012

Někdo mi napsal


Říká se, že nejlepší psaní je spontánní, bez kalkulace.
Ok. Tomu by nedávný příspěvek,, Strašný žvásty" docela odpovídal. Přidala bych k spontánnosti 1 dl Jagermeisteru , totální únava a byl by úplný výčet mého tehdejšího rozpoložení.

Ten den se  u mě slezla Alice, Ria a programátor a i když každý věděl, co má dělat, tak jsem měla pocit, že přeskakuju celý den od jedné věci k druhé.
Do toho kluci celé dopoledne prudili (z pohledu rodiče). Samozřejmě z jejich pohledu se jen škádlili , vzájemně se provokovali a smáli se.
Večer jsem pak sedla a napsala na blog.

Kromě Vašich reakcí na text,  jsem dostala mejl. ( s jeho svolením otiskuju)

Hezký den Soňo,

jsem nadšeným čtenářem Vašeho blogu, a zároveň specialistou na internetový marketing, PR a copywriting. Většinu svého času radím malým firmám i nadnárodním kolosům, jak a co napsat tak, aby to fungovalo. 

Proto nemůžu jinak, než Vám napsat svůj pohled na http://www.malinovasona.com/2012/09/strasny-zvasty.html 

Text, který jste napsala ("Proč nenapíšu...") je přesně to, co u klientů hledám, a co z nich složitě vykřesávám. To je vždy jejich jádro; to, čím jsou odlišní od ostatních. Nikdo nechce číst klišé. Nikdo nechce číst stále stejné texty, když si porovnává nabídku několika designerů. 

Pokud bych Vám měl doporučit, tak bych ten Váš text použil 1:1. Ten, který máte v grafickém návrhu webu, bych přepracoval do jednoduchého bodového seznamu pod Váš úvodní text. Informace v něm jsou důležité, ale návštěvník si k Vám nejprve potřebuje nastavit nějaký vztah, musíte jej zaujmout - tím, že jste vystudovala SŠ v Bechyni, tomu na úvod nepomůžete. Pod to už pak můžete rovnou sázet stručně body svého CV jeden za druhým, klidně odlehčeně. "1992 - otevírám svůj první ateliér. Nemá okna, dveře ani topení. Je mi 19 let." atd. 

Držím palce! 

Martin

Je to vlastně všechno, co jste napsali Vy, ale i s návodem, jak na to. On se tím asi vážně živí:-)
Moc díky Martine.

                                                Dnes trochu tanečně, když venku pršííííííí.

1 komentář:

Reia Aria řekl(a)...

Ahoj Soňo,
ráda k tobě chodím a vždycky dočítám pozdě i několik stránek. Mně se ten Tvůj spontánní text taky líbil mnohem víc a dokonce mě u jeho čtení fakt mrazilo, protože šlo to z Tebe, taková doopravdy jsi. My (Tvoji čtenáři) to moc dobře víme a proto se rádi vracíme. Poslední dobou mi přijde, že jakákoliv práce není snad tolik o penězích, nápadech, kreativitě (každý to vidíme stejně trochu jinak), ale o tom, co si lidi navzájem předají. Práce s lidmi není jednoduchá, ale závisí na ní výsledek. Proto nejlepší na těch Tvých žvástech podle mě je, že odhaluješ sama sebe a komu mo jednoduše sedne, nechá si interiér udělat od Tebe! A když jen trochu nakoukne, že Tvoje práce mluví za vše mu bude taky jasné;-).
Hodně úspěchu, sama řeším podobné klišé, takže mně to skvěle inspirovalo;-). Měj se fajn a díky...

PS: A chce to odvahu, to je fakt!