čtvrtek 9. února 2012

Konec výšivkám



 S radostí jsem dnes vyměnila jehlu a niť za vrtačku  a vyrobila  rám na natažení plátna Maryša. Škoda, že není blíž Hornbach.
Opět v OBI.( hranoly, kovová elka, šroubky) Původně jsem si myslela, že bude třeba přidat i středovou vzpěru, ale  byla by to zbytečná práce navíc.
U rámu platí extra přísloví dvakrát měř , jednou řež, protože je třeba myslet na to, že barevná fotografie bude obtáhnutá i z boku rámu (vypadá to mnohem lépe), tím pádem rám je o něco menší, než samotná fotografie.
Jak jsem byla vděčná za čalounickou sponkovačku při natahování !!
Celá výroba Vám zabere nanejvýš půl hodiny. Materiál 120,- kč.



 Posledně se někdo ptal na šicí stroj. Naštěstí už odpověděl někdo jiný, protože já nejsem úplně kompetentní osoba pro recenze kvalitních šicích strojů.
Šiju na LADĚ od svých 14 let. Laděnka neumí v podstatě nic, pokud se srovná se stroji  21 století. Ale šije dopředu a vzad a entluje takovým tím cik cak (vzor zmije ).Entlování - to je jediné, co moderním švadlenkám závidím.
(muži už odskakují od blogu :-)

                     
                                                     (foto pro muže)

Potisk dopadl lépe, než jsem doufala. Mám víc štěstí než rozumu.

Dostala jsem seznam knih od EF. Tak zítra, ať jste na to čtení svěží.

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Moje maminka má sice stroj 21. století, ale k němu i Overlock ;-)Takže entluje na overlocku, šije na stroji.

Anonymní řekl(a)...

a co blind rám?

Soňa Malinová řekl(a)...

to je ještě lepší řešení , než to moje..

Jana Burianová řekl(a)...

Krásný polštář:))

Jana řekl(a)...

Polštář fakt krásný!
A šicí stroj mám úplně stejný, myslela jsem, že je poslední ve střední Evropě. :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak jsme dvě ve střední Evropě:-)

janavalachovicova řekl(a)...

Ja jsem zamerne preskocila nekolik prispevku, abych necetla o ty knizce :) polstar je vybornej - mam kdyz tak sito s jinejma deckama, kdyby te bavila kombinace. A ses strojem jsem to mela dlouho stejny, az jsem si mela vybrat nejaky darek v hodnote penez, ktery mi "potrebovala" dat byvala tchyne. Ja ty penize nechtela, ale ona e hrozne hodna, duse dobra a rekla ze by to neprekousla, kdyby mi je nedala. Tak jsem si vybrala stroj a uz ho mam skoro 10 let a je genialni. Overlocka Coverlock me navnadila kamaradka na Janome - a jsem taky spokojena. Jak si poridis overlock, budes mit pocit, zes pred tim nezila :) :) :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak já si počkám,až mi bude někdo nutit peníze :-)

Anonymní řekl(a)...

Indoch:
Hele bacha s těma chlapama, já jsem dostatečně hrd na to, že jsem se šicím strojem kamarád. Jsem třetí v Evropě, stejného Láďu mám také.

Kač řekl(a)...

ten šicí stroj jsem asi zpytlíkovala já ;-) krásný polštář!

monča řekl(a)...

Jani, prosím, overlock Janome tedy můžeš doporučit? Já sem se intenzivně koukala po overlocích na podzim a u této značky sem si nebyla jistá...člověk zná Pfaff, Husquarnu, Singer a pod... Takže dobrý? A jakej přesně máš typ? Šiju na staré maminčině Husquarně, taky umí jen dopředu dozadu, cik-cak a knoflíkový dirky, o nějakých vyšívacích stezích si můžu nechat jen dát, ale maká statečně, za což jsem mu nesmírně vděčná. Ale přesně jak píšeš: bez overlocku jako bych nežila.
No budu si muset vybrat jestli budu chtít k narozeninám brusku nebo overlock :o))

Anonymní řekl(a)...

Eva S.
Ve střední Evropě jsme čtyři. Já jsem vlastník. Z donucení šije manžel, ale nesmí se to prý dozvědět jeho kamarádi!
Jsem zvědavá, jestli na seznamu knih bude také Zvuk slunečních hodin od Hany Androníkové?
Polštář je krásný!

vendenberg.com řekl(a)...

Parada je ta potlac na latku. Chcem si dat vytlacit navrh vzoru co robim na latku, viete poradit tlaciaren? Ja som nasla iba americku co dovaza, ale 1meter stoji 20 eur. Spoonflower.com Pokial viete o lacnejsej tlaci, prosim o info! Dik SF