neděle 4. prosince 2011

Ufoun

 IPhone jsem během včerejška přejmenovala na ufouna. Je se mnou všude. Spíme spolu .Trilká mi nové příchozí emailové zprávy. Ne vždy je to výhoda. Ráno čtu mejl, že kuchyňská linka , která se tento týden instalovala za nepřítomnosti majitelů , je blankytně modrá a ne bílá ve vysokém lesku.(cena linky astronomická) Majitelé zděšení. 
Já taky.V sedm ráno už volám do firmy, kde je problém.(pokud nevíte, tak většina podnikatelů před Vánocemi pracuje soboty i neděle) .
Vysvětlení. Firma nechala ještě na dvířkách ochrannou fólii , protože se bude ještě v kuchyni malovat :))
Jsem dokonale probuzená a už se na ufouna nezlobím.Ufoun umí krásné fotky a když si ještě stáhnete Instagram, tak Vám udělá skvělé filtry. Však víte jaké. Už půl roku je obdivujeme u Hanele na blogu.
Propojení ufouna, gmail a google je úplně nejlepší věc na světě.



 Podléhám mediálnímu vlivu . Koupila jsem na základě reportáže ČT  knihu Václava Cílka ,, Kameny domova ".
Šestačtyřicet kamenů svázaných s českou a moravskou kotlinou nám ve své knize představuje a komentuje jeden z nejvýznamnějších českých geologů, popularizátorů vědy a věcných básníků českého jazyka, muž sedmi řemesel a mág českých médií Václav Cílek. Jeho kniha přesahuje rámec geologie a vstupuje s chutí do netušených souvislostí.
Kniha je krásná s velkými písmeny jako ve Slabikáři.


Úplně nejhorší je vymyslet dárek pro babičky, které už k životu nic nepotřebují, jak s oblibou prohlašují. Ale nad obtiskem nožičky 4 týdenního novorozeněte budou slzet dojetím. Kamarádka akčně vyrazila na obtisk v době, kdy jiné matky  sotva stíhají  vyčistit si zuby. Vypadala, jako by si odskočila pro nákup, jen v tašce nebylo mléko a chleba, ale úúúplně malililinkaté miminko.

Žádného krásného svalovce jsem nenašla. Zatím jen foto poskládaného a rozloženého  trika a prodej zde  http://www.malinadesign.com/katalog.php?pmi=100

Hezkou neděli. A rozjímavý advent



15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobré ráno, potřebovala bych se zeptat, jestli je možné poslat dámské triko dobírkou. Platit ppl vzhledem k ceně a nemožnosti rozbití se mi zdá zbytečné. Psala sem na e-shop, ale bez odpovědi.
Hezkou neděli přeje pravidelná čtenářka Olga (olgan@seznam.cz)

Anonymní řekl(a)...

Pardon, ale to ti lidi nepoznali tu fólii? To mě teda podrž :-D Terka

Soňa Malinová řekl(a)...

Posílání poštou: Je to tak,že odmítám chodit na poštu.Velká ztráta času. Ale!! Prý pošta nabízí novou službu,že si balík vyzvedne. Zjistím a pokud cena bude rozumnější , dám vědět a pošlu.
Veve vypadá,že je technický maniak :-))
Fólie: Zřejmě to byla velmi kvalitní fólie:-))

Anonymní řekl(a)...

Myslela jsem si to, chápu to. ALe děkuju za rychlou odpověď. Olga:)

monča řekl(a)...

Hned mne napadlo, že to bude folie, už s tím mám také zkušenosti, ona ta folie je opravdu dobře přisátá, takže laika to nenapadne. Taky se mi takhle zděsila klientka :o) Modrou v interiéru moc nemusím, ale tohle je je extra odporný odstín, takže chápu jejich otřesení, o to větší radost určitě měli, když se jim alespoň kousek kuchyně vyloupl :o)
Ufouna má manžel a je spokojenej, já rostu, když na tom mám někomu napsat sms a nejvíc nadšené jsou z něj holčičky a už mají jasno: chtějí stejný telefon a stejný počítač jako má tatínek...skromná díťátka :o)
Přeju hezké sžívání :o*

Soňa Malinová řekl(a)...

Moni, byla to láska na první pohled:-) První den jsem měla se psaním potíže ,ale už to jde samo.
Být tebou, tak trochu žárlím na Siri. Vždy připravená plnit přání:-)

hanele řekl(a)...

je to tak, jak člověk jednou propadne, už nemůže jinak...a není to jen o designu, jak někteří odpírači namítají!

yasnnna řekl(a)...

přesně tak:))
já mámě (62) půjčila na pár dní iPad, nejdřív frfňala, že neví co a jak, už druhý den bez problémů ovládala, a po pár dnech, když se vrátila domů, tak volala, jak je to s normálním počítačem a myší těžké:))) iPhone jí radši nepůjčím, ještě by mi ho zabavila:)))
ale design mě samozřejmě taky baví

Soňa Malinová řekl(a)...

To vypadá , že jsem snad poslední , co neměla iPhone:-)
Dnes mi Chronoshop ukázal co s mapami.My totiž na nedělních bohoslužbách většinou pijeme kafe a hrajeme si s telefony:-)

monča řekl(a)...

To chápu :o) Já se zamilovala do krásnýho jablíčkovýho noťásku, ale pak mi přišlo líto, že bych ho tahala po stavbách kde se práší a tak :o/
Slečna Siri u nás nebydlí, ale klidně bych jí manželovi dopřála neboť posledních několik týdnů je to on kdo plní nejen má téměř veškerá přání :o)

Soňa Malinová řekl(a)...

Chi,tak to je vážné.
Mě pokud někdo nevolá,tak si telefonu nevšímám.Rozptyluje mě to od práce.

QualityDesign řekl(a)...

Knihy Václava Cílka jsem objevila už dávno a jsou moje milované. Čtu je pořád dokola, umí tak krásně vyprávět...

QualityDesign řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

nejlepsi vec na svete je nemit email ani telefon ;-)

Soňa Malinová řekl(a)...

pravda pravda