sobota 2. dubna 2011

Jelito, kopyto, platí to

Poprvé v životě jsme seděla v křesle od Halabaly. Respektivě v replice (s licencí) .Komu to jméno nic neříká, ať si z toho nic nedělá, protože ještě před třemi lety bych taky nevěděla. Byla jsem totální jelito a nepoznala bych jediného výrobce  židlí, natož autora. K jelitu se hodí kopyto, protože když mám ze sebe na kameru vytlačit souvislou větu, už všichni dopředu vědí, že to nebude jen tak.
Ale platí to, že když člověk něco dělá dobře a dlouho, tak to dopadne  třeba jako Ligne Roset.
http://www.ligne-roset.cz/home.php Dlouho vyráběli vycházkové hole a rukojeti k deštníkům a ejhle, kam to kluci dopracovali ! Šedé  sofa je nádherné. Taky nádherně drahé. Limetkové je efektní, ale sedět bych v tom nechtěla.Vrchní  křeslo má stejný prvek , který  užíval Halabala - ohýbané trubky. Mimochodem. Význam jeho příjmení se ani v nejměnším  nepromítlo do zpracování nábytku.

6 komentářů:

catja řekl(a)...

Gratuluji k hezkému a inspirativnímu článku o blogu v novém Marianne Bydlení :-)

Mirjanka řekl(a)...

Krásná dvoustrana v MB :)) Přeskočila jsem proměny i úvodník a četla je jako první. Gratuluju :)))

Soňa řekl(a)...

Vy jste na mě moc hodní.Mě přijde,že náš dům je spíše do Chatař Chalupář a že to musí být pro čtenáře děsná nuda.Ale celkově je číslo moc vyvedené.Moc se mi líbí byt fotografa.A odkaz na Novoretro mě úplně dostal.Jdu zalézt na svůj SYSAL a prolistuju si všechno v klidu.

Simsalabim řekl(a)...

pridavam se ke gratulacim k clanku v MB, dum je krasny! a hlavne to jsou 4 stranky, mile me prekvapili, kolik prostoru venovali prave predstaveni blogerek :) a nuda to rozhodne neni ,)

Mirjanka řekl(a)...

Omlouvám se a poupravuji..jsou to opravdu celé 4 krásné stránky :)))

Soňa řekl(a)...

Mě taky mile překvapili už při prvním setkání.To, co z časopisu sálá, to nadšení, parta ženským zblázněných do designu,takhle přesně vypadá redakce a proto ho lidi kupujou.A doufám,že to bude jednou nejčtenější časopis o bydlení(jestli náhodou už není),protože dělají skvělou osvětu a čtenáře postrukují správným směrem.Nepíšu to proto,že mě otiskli,ale protože jsem jejich fanynka už třetí rok.