pátek 16. března 2012

Na dvakrát

Prostě na některé weby jdu, až když mi o nich řekne nezávisle druhá nebo až třetí osoba. Je toho tolik, že by člověk mohl koukat na  monitor  do zblbnutí. I když  doporučení zní skvěle, tak stejně si radši vezmu večer knížku a čtu.
Poslední dva dny jsem ale udělala výjimku. Ležím s iPadem , nalepená na silver-rocket


Včera jsem Alici předčítala úryvky . Přece jenom se směje lépe ve dvou. I když já se nahlas směju často  i sama.

Pokud jsem to správně chytla, tak Silver Rocket je parta lidí, co sami hrajou v nějakých kapelách a zároveň pořádají  koncerty i jiným kapelám.
Kromě výborných recenzí ( výborné jsou proto, že nejsou nikým placení , můžou si psát co chtějí a je to vtipné)  stojí za čtení Nejchytřejší kecy a Inkvizice.U mě vede ve psaní jednoznačně ARAN.
Čtení není vhodné pro  - děti (okamžitě to Davide a Mikuláši zavři!!!!)
                                  - pro něžná stvoření, která nesnesou sprostá slova
                               ( já to taky extra nemusím, ale v některých textech mi to nevadí )
                                  - pro maminky, co si fotí sušiny na stole  a u toho poslouchají folk
Ukázka z Inkvizice:

Jan Kraus

ÚV SRR, 5. 1. 2012


Bojovník proti korupci, kterej se ale zamiloval do Babiše (kterej do boje proti korupci vytáhnul, až když ho nasralo, že už není u lizu). Nepřítel bulváru, kterýmu ale nevadí, když bulvár informuje o jeho aktivitách (pravidelný promo na jeho show na revue.idnes.cz). Odpůrce klientelismu, kterej ale debilní kapele svýho synátora zařídil v podstatě doživotní angažmá. Tazatel "nepříjemnejch" otázek, kterej ale z rozhovoru nasraně utíká, když se někdo "nepříjemně" ptá jeho. Češi se zamilovali do dalšího bojovníka za pravdu, kterej si tak trochu sere do huby. Kdyby byl aspoň vtipnej... Jenže Kraus? Ten - jak říkají Zutro - bude vtipnej, až my budeme trapný.
...............................................................................................................................................................


Nikdy se mi nechce vymýšlet oslí můstek, aby jsem mohla nenápadně přejít na úplně jiné téma.Tečky to vyřeší.
Nápadně přecházím na téma : Soňa za barem v rodinném centru na karnevale.
Po dlouhé době mezi kojícími, pečujícími a zdrobněle mluvícími matkami. Snědla jsem spoustu chlebíčků, prolila se dostatečně kávou  a vesele švitořila na téma těhotenství. Mám prolitý i mozek. ( v tom dobrém slova smyslu) Báječná akce. Příští týden pořádáme burzu oblečení.


A Borek do třetice všeho dobrého.
Paní učitelka včera prohlásila, že budou děti psát tak dlouho test, až budou mít všichni jedničky. (špatné známky se nezapisují). Borka zřejmě představa psaní každou hodinu test. tak vyděsila, že  pro jistotu dnes  napsal test na 1*.
Šťastný den.




10 komentářů:

la bum řekl(a)...

dneska jsem se pobavila... nejvíc asi u "maminek co fotí sušiny" :)) ...a díky za včerejší typ :))

Soňa Malinová řekl(a)...

Není zač. Ono je s tim psaním na blog čím dal těžší.Včera mi starší syn pochválil Laktační psychózu. A hlavně, čtou to mí klienti, takže se musím držet zkrátka.

S. řekl(a)...

takže s tím jak popsali Krause souhlasíte?

Soňa Malinová řekl(a)...

Na televizi se uz rok nedivám.Par dílů jsem dřív s Krausem viděla, ale rozhovory mi přišly víc o něm , než o hostu.Když srovnám se Šípem, nebe a dudy.Když jsem byla delší dobu nemocná, pouštěla jsem si Šípa jako terapii.Na druhou stranu, kdokoliv dělá něco veřejně a přidává k tomu vlatní názor, čelí daleko větší kritice než ti, co se k ničemu nevyjadřují. Přiklad: Třeba Šťastný blog , ten budou mít lidi vždycky rádi.Můj blog sice čte skoro tisíc lidí, ale nedělám si iluze, že všichni, kdo ho čtou ,si o mně myslí jen to dobré. No a pak je třeba blog od jedne novinářky ,který lidi cupují pokaždé, co něco napíše. A to tak hustě, že jen člověk s extra sebevědomím by pokračoval ve psaní. Každý, kdo jde na veřejnost, si musí zodpovědět na otázku. 1. Stojí mi to za to ? 2. Má to vůbec smysl ? 3. Těší mě to, co dělám ?

S. řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
S. řekl(a)...

No neřekla jste ano ani ne, ale tuším jak to myslíte.
Mně je na něm právě sympatický to, že si zvolil formát a styl, v jakým jeho vystupování bude a tu zpětnou vazbu asi zas tak neřeší.
A když jsem viděla, že se tak baví i svoji maminkou, kterou měl určitě strašně rád a měl ji v úctě, bylo mi to o to sympatičtější.
A s tím angažmá syna nesouhlasím, věřím tomu, že ho oslovila čt sama.
..
Jinak ty tři otázky si pokládám často,aniž bych někde veřejně vystupovala. Jdou použít i před každou zkouškou na medině, zatím naštěstí vždycky kladná odpověď:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Jj. Mladý Kraus je v pohodě.

Anonymní řekl(a)...

Úžasný song... odpovídá ladění.

Soni, zcela off-topic, strávila jsem pár večerní chvil s archivem ČT a strašně jsem si tebe a tvoji práci užívala! Blaho a pohlazení rozjitřené duše!

Soňa Malinová řekl(a)...

Ef moc děkuji. Podle odezvy na stránkách ČT, né všichni jsou z toho tak odvázaní:-)Ale s tím se musí počítat.

Anonymní řekl(a)...

Ze zásady nečtu. Dávám jen na svůj dojem a nakonec, nemusí se mi líbit úplně všechno, stačí mi jen detaily :-)

Můžu se zeptat? Odkud je ta atypická knihovna z dílu o předělávce chatového obýváku? A co se stalo s tím obrazem se střírbnými jeleny a zamilovanou jelínkou z dílu předělávky obýváku chráněného domu? :-)