neděle 18. března 2012

Třicátá léta



 Když mi bylo 16 let, dostala jsem nabídku od kamaráda, že když si ho vezmu za muže , dostanu celou jeho sbírku desek Beatles. Bylo těžké odolat.
Kdyby mě někdo žádal o ruku dnes, musel by mi nabídnout dům z 30. let. Nic víc , nic míň. Protože právě tyto domy mají všechno, co mladší domy i starší domy nemají. Velkoryse řešené prostory, vysoké stropy, veliká okna, široké dřevěné obložky, dřevěné podlahy , atmosféru, kterou nikdy v novostavbě nevytvoříte.
 Když k tomu přidáte včely, slepice, skleník , kompost  a výhledy na všechny vrcholy Beskyd, připadáte si jak v ráji.
 Zemský ráááááj to na pohled...
 Ale já jim to přeju.


Během návštěvy jsme pomyslně probourali pár příček, dveří .
Vlastně. Žádná návštěva u přátel se neobejde bez toho, aniž by jsme řešili nějaké interiérové záležitosti. Ještě pořád mi to nevadí, pořád to beru jako hobby.
Co mi vadí, když někdo cizí volá v neděli ráno a ptá se, jestli neruší. Pak to dorazí tím, že se jedná o pracovní záležitost, že jinak by nevolal.
Slušně ho odkážu na pondělí, že se mu budu velice ráda věnovat. Neoblomný.

Musím trénovat být neoblomná taky.




(série fotek hands)

9 komentářů:

janavalachovicova řekl(a)...

To bych se taky hned vdavala Soni! A nedeleni ranni telefonaty proste neber :). Mne jednou volal klient na poradu, o ktere jsem mu rekla, ze je fakt dulezita a ze v ten cas nemuzu za zadnou cenu vzit telefon. Meli si se se slecnou koupit sedou sedacku. No a ja mela behem porady 9 neprijatych hovoru od pana. Tak jsem mu pak hned volala, prislo mi, ze mi chce rict neco jako ze dum vyhorel nebo jine drama. A on mi vynadal, ze sedacky maji dve sedivy, svetlejsi a tmavsi a ze chce vedet kterou ma vzit...Takze jsem mu rekla, ze tu, ktera se mu libi vic a ze po telefonu nepoznam nic. Nastesti uz ta rekonstrukce byla skoro hotova... Jo ale na navstevach to mam stejne, porad resim interiery ale to mi neva :).

Jitka Kořínková řekl(a)...

bydlím v takovém podnájmu už půl roku...
vysoký strop, velká okna, parkety...
a nemůžu se nabažit!!
krása

Amelie řekl(a)...

Taky bych si nějaké bydlení nechala líbit.

Lenka řekl(a)...

Jééé...to mi povídejte! To je taková nádhera..Ale úplně ze všeho nejvíc mě berou podlahy - zrovna takové dlaždice, či kachlové obklady na schodištích a hlavně - kovová zábradlí...
Stalo se mi, že jsme šli v Czeszynie kolem toho potůčku(říkají tam tomu Benátky-určitě víte kde, že,) a v tom vidím ve vodě vyhozené modrobílé dlaždice, evidentně zachovalé, ale pro dotyčného staré a hnusné..Neumíte si představit moje muka! Kdybych nebyla srab, tak tam hupnu (ani vody nebylo moc) a povytahuju je. Ale byla jsem s manželem a to musím být opatrná a ohleduplná (bo on mi ty staré hoba sice toleruje, ale co je moc... :o))

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Soňo,
nechci tady nikomu dělat reklamu, ani na tom nejsem nijak zainteresovaná, jen v souvislosti s tím článkem, kdyby tě už Havířov omrzel, tak na prodej je tohle:

http://www.stavbysimek.cz/komercni-prostory/
I když včely a výhledy tam trochu chybí.
Petra B.

Soňa Malinová řekl(a)...

Petra:No to je nádherná vila!!

Lenka : No to je dobrý:-) My jsme posledně s And přemýšlely, jak se vloupat do zavřené staré budovy těšínské tiskárny.

Jitka se mááááá.

Amélie: jo, jo

hanele řekl(a)...

Ta vila je krásná, ale neprodejná, visí to tu už léta... Chtělo by to totiž i toho prince na bílém oři, který má šrajtofli plnou zlatých dukátů! Člověk si musí říkat, že určitě ten kostelní zvon odbíjí co 15 minut a člověka by to strašně rychle omrzelo :) Já si tak vysvětlila spoustu domů!

Soňa Malinová řekl(a)...

Jj. K domu ještě tak 3 mega.A já jsem taaaaak unavena, že uz bych do další rekonstrukce nesla.Rekli jsme si ,že rekonstrukce jednoho domu a jedne školky je tak akorat, aby nase manželství prezilo.

Unknown řekl(a)...

hollister
cheap jordan shoes
lions jerseys
raiders jerseys
nike tn pas cher
ed hardy uk
oakley sunglasses
browns jerseys
adidas nmd runner
adidas nmd