sobota 3. března 2012

O focení a něco ještě k tomu

FOTOAPLIKACE – iPhonefoto.CZ:


                                       Instagram je jedna z nejoblíbenějších aplikací uživatelů iPhone. Čím ale déle sledujete fotografie druhých, dojde Vám, že  aplikací je mnohem více a pokud chcete docílit větších efektů, je třeba dohledat i jiné způsoby úpravy fotografií, než nabízí instagram ve své základní nabídce filtrů. Moc hezky je využívají majitelé Fléru.V odkazu nahoře se dozvíte více.


Naopak musím říct, že někteří úpravami doslova hýří, až oči přecházejí .
Pro mne asi pořád bude zajímavější, CO lidé fotí , než to, JAKÝ filtr, či úpravu zvolí (většinu svých fotek jsem vložila tak, jak jsem vyfotila ). A to je to, o čem chci napsat.
Co mne zajímá.

 Zajímá mě tolik věcí, že se někdy bojím, že mi z toho hlava praskne. V noci jsem ležela a poslouchala hlas. Svůj. Co chci a co nechci. A vzpomněla jsme si na dobu, kdy jsem měsíc fotila v nevědomosti, že druzí mé fotky vidí. A že vlastně tehdy mě to nejvíce bavilo. Žádná vnitřní cenzura, co na to řeknou druzí.
Ještě v noci jsem zablokovala přístup, zrušila i sledování druhých (ne že by to nebylo zajímavé, ale můj mozek má omezenu kapacitu vnímání) a dnes fotila s euforií, že opět fotím sama pro sebe.

Ale jen do chvíle, než mi zase někdo olajkoval (like) fotky:-)) Nevím, kde je problém, ale přijdu na to:-)

Když už je to tedy veřejné - komentář k fotografiím( s filtrem)
První fotka je z dnešního výletu. Plán byl jednoduchý. Vezmu oba kluky, zajedu autem 4 km ke známým, vezmu jejich dva kluky (věk staršího syna) , nechám své auto u jejich domu a dojdeme  domů pěšky.
Krásné počasí, bezva plán.
Po třech kilometrech můj starší syn zahlásil , že ztratil telefon.
.........................................................................................................................................................
vsuvka 1: Je to jeho nejoblíbenější způsob jak zmobilizovat široké okolí. Ztrácí všechno, i to, o čem si myslíte, že se ztratit nedá. Spoustu času trávíme hledáním. Kdybychom mu pokaždé strhli z jeho vlastních úspor hodnotu ztracené věci, dostal by se na částku přibližně - 5000,-
..........................................................................................................................................................
Výlet se proměnil v hledání ,,kešky" bez souřadnic. Rozdělili jsme se na dva tábory. Já jsem došla s nejmladším domů. Ti starší se vydali zpátky po stopách zpět.
Nevím, jestli je to pozitivní nebo negativní zjištění, ale můj stav flegmatismu dosáhl asi nejvyššího stupně, protože jsem nehla ani brvou , jen jsem přemýšlela, jak se blokuje telefon. Než jsme došli domů, úplně jsem na blokaci zapomněla. Myslela jsem na to, že jdu pěšky. PĚŠKY!!! A svítí slunce ..... .telefon se za půl hodiny našel..
........................................................................................................................................................
vsuvka 2: Flegmatismus se u mě vyvinul za poslední tři roky díky projektům za sta tisíce. Taky  vážná nemoc syna mé kamarádky mi nasadila vysokou laťku, kdy je  povoleno něco hrozně řešit. Flegmatismus má i své stinné stránky , ale to zas někdy příště.
...........................................................................................................................................................

Druhá fotografie je z podvečera. Mohla by se jmenovat.

                                       ,, Dělejte s dětmi jen to, co Vás baví. "

Objednala  jsem na šestou bowling, nechala na pospas dráhu  čtyřem klukům (chovejte se slušně , objednávky nápojů jen přese mne)  a zasunula se do kóje s knihou a kávou. Krásná sobota.
Doufám, že jste se měli taky dobře.

                         



13 komentářů:

Simsalabim řekl(a)...

velmi poucne! vidis a ja si na tebe s registraci na instagramu hned vzpomnela a chtela sledovat, no, nebudu patrat, snad to spravne blokovani brzy objevis :) kazdopadne dalsi poucny clanek pro matku zacatecnici, diky za nej!

Andrea Tachezy řekl(a)...

zní to jako flegmaticky ideální sobota. Já se kurýruju (prací) ze včerejšího pádu. Mám pocit, že mne někdo zmlátil klackem.

Soňa Malinová řekl(a)...

O jejku. Nebudes se bát znova sednout na kone?

Andrea Tachezy řekl(a)...

už se stalo, hned po pádu :-)z něj to nebylo poprvé...

Anonymní řekl(a)...

@Soňa S tím instagramem je to asi těžší. Pokud se označí profil jako "private" až potom, co už člověk má nějaké followery, tak ti stále uvidí nové fotky.

Pouze noví "followeři" si musí zažádat o povolení.
Je možné, že na tento případ autoři zatím nemysleli. Jedna možnost, kterou jsem narychlo našel je zablokovat všechny followery co profil sledují (krapet pracené).

The only way to prevent a user from accessing your account is to block them. When you block a user, the blocked user cannot view your photos or search for your Instagram account. The blocked user is not notified when they are blocked.
Návod s obrázky

-- jirka

Soňa Malinová řekl(a)...

Mozna jsem jedina na světe, ktera zacala používat Instagram a pak se rozhodla ho používat jen pro sebe.:-))Samozřejmě mam možnost fotit bez instagramu, ale líbí se mi u instagramu možnost občas vložit popisek( kdyby to bylo soukromé, popisovala bych jeste daleko více )
Diky za informace.

Lucie Konečná řekl(a)...

Ó, jak já jsem šťastná, že stále netuším, co je instagram (a ani po tom nepátrám), jenom si o něm ráda u vás čtu. :-) Opět mě to moc pobavilo!

Soňa Malinová řekl(a)...

Instagram uz zablokovaný:-)

Anonymní řekl(a)...

Jiný dotaz: co je to za rozečtenou knížku? :)Děkuju, Tereza

Soňa Malinová řekl(a)...

V zákulisí muzea od Atkinsonove , dle doporučení od Ef. Skvělá kniha.

Terka řekl(a)...

Soňko,
fakt jsi chytrá matka, díky za tip. A ještěže mám dva kluky :-D

Jinak jsem zpětně koukala na přestavbu "vašeho"pokojíčku kluků a moc se to povedlo! Navíc jste všichni sympaťáci.

Lenka řekl(a)...

Ajfoun ajfoun...Co to skara JE??
:o))No nic.. Soňo, píšu vám sem poprvé, ale chodím sem už hrooozně moc dlouho. Ráda Vás čtu, ráda se na Vás dívám v tíví, mám ráda Vaši tvorbu současnou, ale trochu mi je smutno za tou úplně na začátku...Za těmi malovanými hrníčky.. No co už, člověk se vyvíjí a jedeme dál :o)
Hezky se čtete, těším se na další povídání... L.

Soňa Malinová řekl(a)...

Milá Lenko.
Moc si vážím toho,že jste se mnou od začátku.
Zrovna minulý týden jsem si sepsala dva sloupečky pro a proti Keramika versus Design. A nakonec mi z toho vyšla jedna základní věc. Jsem teď z práce moc šťastná. Kolikrát se přistihnu,že dělám nějakou obyčejnou věc, třeba uklízím a při tom se usmívám.Na každý den se těším, protože je každý úplně jiný.Někdy o sloupcích napíšu.A o keramice taky:-)