neděle 27. listopadu 2011

Notesy

moleskine:
O Moleskine je už snad trapné psát, ale možná nevíte, že v Praze byl otevřený první obchod s Moleskine.Všechno dohledáte, když kliknete na odkaz. Za posledních 10 let jsem vyzkoušela různé formáty diářů a rozvržení.A ještě pořád se hledám:-)

Tarakan
Tarakan jsme objevili na Fashion crossroad. Nejvíc nás uchvátily notesy s přebalem  z vinylových desek a malé diáře z beden od banánovek.

 Tarakan je ručně vyráběný a originální zápisník, diář nebo skicák. Uprostřed je papír a okolo recyklovaný obal. Tím jsou znovu k životu probuzené noviny, časopisy, knihy, mapy, encyklopedie, gramofonové desky nebo třeba igelitové tašky.
papelote
Papelote se slušně rozrůstá. Jsem  trochu konzerva a preferuju spíše přebaly černé  nebo přírodní, takže veselé barvy mě až zas tak neberou, ale obálky s kovovým zapínáním se mi líbí moc.
Díky mejlům přicházíme o dopisy jako je třeba tento:,, Milá Pavlo, asi se divíš, že ti píšu...."
Má to hrozně vtipnou pointu, kterou mi vyprávěl vtipný bankovní úředník cestou do Prahy.

11 komentářů:

hanele řekl(a)...

Navzdory vtipné pointě si myslím, že vyznění by bylo stejné i u e-mailu :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Mejly si nikdy neschovávám, i když některé jsou hodné k založení do podsložky.Ale pak přeinstalovávám PC a říkám si,ale což, kašlu na to.DELETE.

Ofelie řekl(a)...

Mám jeden gramofonový od Tarakanu, je úžasný.. A diář Moleskine, navzdory tomu, že si stejně věci ukládám do telefonu. Utratila bych v takových obchodech půl výplaty :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Dobře, že nejsme přes kabelky, to by nás vyšlo dráž.

disonance řekl(a)...

Svůj první moleskine diář jsem dostala jako dárek a teď to mám sestře zazlé, protože jiný už nikdy nechci! Nikdy jsem si nemyslela, že i diář může být tak vymakaný, promyšlený, funkční, praktický, odolný a při tom všem ještě i skladný. Já ho prostě žeru. :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Tolik závislých:-)

Unknown řekl(a)...

Moje značka je Lavmi, ale zatím jsem diáře kupoval všem okolo jako dárky. Tak snad letos si jeden jako dárek pořídím konečně i já.

Soňa Malinová řekl(a)...

Na LAVMI jsem úplně zapomněla a to jejich tapety nutím kde komu, protože jsou fakticky krásné.

Unknown řekl(a)...

Pozor, komerční sdělení... Babeta Ondrová z Lavmí je také grafičkou Taneční zóny. Povšimněte si prosím jejích tajných vzkazů v čárových kódech na obálkách časopisů - http://www.tanecnizona.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=184&Itemid=57 (po rozkliknutí jsou obálky hi-res)

Soňa Malinová řekl(a)...

Jedna obálka lepší než druhá.Je fakt dobrá.

Wanda TheBlow řekl(a)...

tie diare! epic!!