pátek 18. listopadu 2011

Funkční zeleň



http://functionalgreen.blogspot.com/
Design Week ve Vídni od 30. září do 9. října 2011


Projekt Funkční zeleň vytvořil Standtpark v rámci Design Week. Výborný je článek, jak takový projekt vůbec zorganizovat. (Př: Hlavně dejte profi fotky, i když tomu nerozumíte, musí to vypadat,že jo) Celé to bylo o městském zemědělství , zahradnictví , podpora regionální produkce potravin.
Některé módní vlny jako třeba džíny mrkváče je lepší nechat jít, než si hyzdit postavu. Módní vlna eko, bio je vlna užitečná a je mi celkem jedno, z jakých pohnutek to někteří lidi dělají. Klidně ať to dělají pro image ( prostě některé matky to tak mají, že potřebují sdělit celému světu, jak jsou bio od plen až po domácí přesnídávky), jiné to dělají léta a zjistila jsem to až teď. Zástupce té druhé skupiny převzala u nás projekt Komunitního kompostování .
Myslím, že nebude trvat dlouho a i u nás, kdo nebude třídit odpad, bude stejně divnej jako ten, kdo si neholí nohy.Klidně.
Pokud můžu poradit, jak zlanařit lidi, jako jsem já pro ekologicky šetrný způsob života , dejte jim k tomu hezké pomůcky. Krásné holínky, bedničky na odpady , brožury, vystřihovánky, domácí skleníky, co mají vlastní zavlažování, vychytávky, heblátka. Protože sebelepší myšlenka, ať je to evangelium a nebo ekologie, ve špatném obalu lidi odrazuje.
Minulý týden (asi pod dojmem slavnostního otevření projektu Komunitní kompostování) jsem neodolala a koupila dětem skleník.Uvidíme, jestli to byl dárek pro děti a nebo pro maminku.




1 komentář:

Jitka řekl(a)...

Super nápad, jen nevím, zda by funfoval i u nás, přes den by to znečišťovali psi a večer teenageri. Chce to pravidelnou údržbu a na to každý nemá (žaludek, čas nebo peníze)