sobota 15. října 2011

Medisonské mosty

Kdysi se mě známý ptal, který film mám nejvíce ráda. Byl to takový test, jestli jsem dostatečně vzdělaná. Nebo aspoň v tu chvíli mi to tak připadalo. Jemu se zdálo, že Medisonské mosty  nejsou dost dobré.

Tenhle film můžu klidně co pět let.

(v kuchyni měli hezké židle)






7 komentářů:

Marta Hostinská řekl(a)...

a na čt1 Zaříkávač koní...stejný princip....a Robert Redford :-)

Anonymní řekl(a)...

indoch
K mostům mám zvláštní vztah, byl jsem na premiéře se svou mámou. Krásný film s mou nejoblíbenější americkou herečkou a s ne moc dobrým poselstvím, kde se nevěra zdá být za jistých okolností košer.

Soňa Malinová řekl(a)...

nevím...myslím,že hlavní poselství je,že zůstala...v běžném životě lidé odcházejí, nehledě na to, kolik bolesti způsobí druhým...

Michaela řekl(a)...

Nemám ráda filmy, kde je nevěra ukázaná jako něco pochopitelného, nebo ještě dále normálního, nebo nakonec něco, co všichni dvěma hrdinům vlastně přejí a nemůže to být jinak.
Nemyslím (jen) Medisonské mosty.
Prostě si myslím, že to posouvá naše vnímání nevěry a toleranci k ní.

Ale že zůstala je určitě posun k lepšímu...

Spíš si jen tak celkově vzdychám nad tím, jak velký vliv ty filmy mají a jaké poselství mnohdy předkládají...

hanele řekl(a)...

no a já myslím, že nevěra JE něco pochopitelného a normálního, protože život s jedním člověkem x desítek let, aniž by mě napadlo, jaké by to bylo s jiným, aniž bych propadla kouzlu někoho jiného aspoň v myšlenkách, je daleko větší sci-fi...Tím nechci nevěru obhajovat, jen si myslím, že filmů, které by nevěru zpracovaly takovým stylem jako Madisonské mosty je málo a neměly by se zatracovat

Anonymní řekl(a)...

Dnes viděno mnou poprvé. Na základě zmiňovaných příspěvků. Ve Skotsku, kde je deštivo.
A bylo to skvostné. Ale ten smutek a rozervanost? Kdo by o to stál... Chvílemi jsem nedýchala a prožívala vše, co se tam odehrávalo. Ty čtyři dny, které jí změnily celý svět!

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo.Přesně.Kdo by o to stál...blbý je,že lidé si to neplánují ... zamilují se, ani neví jak...a pak už řeší jen to trápení...a oni to trápení zahráli tak dobře, že jsem brečela skoro už od začátku filmu.