neděle 16. října 2011

SVOBODA NAŽIVO



Už na to koukám skoro měsíc. Jet, nejet. Žít v Praze, jdu určitě. Takhle ještě váhám.

14 přednášejících. Krátké 5- 20 minutové bloky - samí zajímaví lidi.
Z přednášejících jsem vybrala dva na ukázku. Taťánu, protože  tam bude jediná žena a bude to určitě pecka. Její podnikání sleduji.
Tomáše, protože toho už trochu znám.Slyšela jsem ho párkrát mluvit a četla jeho knihu.  Ekonomie dobra a zla.
Vtipné je, že každý přihlášený/účastník  je na stránkách vidět. Vypadá to skoro jako seznamka. Hezká fotka, koníčky a  případně kontakt. Na konci  konference je ještě after party.

www.svobodanazivo.cz

TAŤÁNA LE MOIGNE (GOOGLE CZ)
Sedmnáct let působí v informačních technologiích, z toho deset let ve společnosti Microsoft v Praze, Mnichově a Londýně, který jí v mnoha ohledech otevřel oči a změnil optiku, jakou se dívá na naší zemi. U nás ji známe především jako ředitelku Google, kde o svobodu v práci není nouze. Před Googlem měla čtyři roky svou vlastní konzultační firmu, kterou s Googlem (a s narozením syna) vyměnila za vymýšlení, vytváření a prodej úšpěšných her pro malé děti.

PROČ JSME JÍ POZVALI

Taťána le Moigne
O svobodě v práci v Googlu kolují legendy. Fascinující Googleplexy, interiéry kanceláří realizované s představivostí na hranici Disneylandu, pátky pro vlastní projekty a absolutní autonomie, obrovské pracovní nasazení. Sametová revoluce pro ni byl životní předěl. Sama říká, že "svoboda je především zodpovědnost". Co pro ni osobně znamená a "jak je to ve skutečnosti s tím Googlem" nám na Svobodě NaŽivo přiblíží nejen ředitelka a schopná manažerka, ale také maminka s pestrými zkušenostmi s balancováním rodinného a kariérního života.




TOMÁŠ SEDLÁČEK

Člověk, pod jehož jménem se snad nejčastěji objevuje nálepka “ekonom”. Pokud ano, potom rozhodně Enfent terrible (nejenom) české ekonomie. Spíše však člověk těžko zaškatulkovatelný, jehož misí je možná právě boření či spojování zažitých škatulek. Člověk, který dovede vysvětlit ty nejobtížnější myšlenky tak, že je pochopí i pětileté dítě. Mimo jiné autor bestselleru Ekonomie dobra i zla, který začíná objevovat i zahraniční čtenáře. Více o Tomášovi na jeho stránkách: Tomáš Sedláček.

PROČ JSME HO POZVALI

Mnozí lidé tvrdí, že svoboda v práci je utopie. Snad nejčastějším argumentem je, že naše společnost na ní není připravená. Zajímá nás Tomášův názor na to, jak dlouhou cestu na cestě ke svobodě jsme ušli a jak moc jsme na ní v různých oblastech společnosti připravení. Myslíme si, že člověk jeho schopností dovede dát tématu potřebný kontext, přesah a významně tak přispět k lepšímu uchopení celé myšlenky.
Tomáš Sedláček

1 komentář:

la bum řekl(a)...

Zajímavá akce. Díky za upozornění na ni. Doufám, že se zúčastním některého dalšího ročníku :)
PS: Jsem ráda, že jsem objevila Váš blog. Líbí se mi Vaše designová práce... a muší polštář to je opravdová malina:)