čtvrtek 30. listopadu 2023

Každý den si říkám...

 ...že něco napíšu na blog, ale večer jsem tak unavená.

Pendluju mezi navrhováním a dílnou. V dílně poslouchám mluvené slovo. 

Na VLTAVĚ v  Osudech Liběna Rochová. To musí bavit úplně každou ženu. Mluví tak zajímavě o svém dětství, o tom jak rok studovala knedlíkárnu, než se dostala na textilní průmyslovku. 

Na AKCENTU zajímavé podrobnosti o tom, jak Československo nakoupilo před sto lety umění z Francie. 

Skvělý rozhovor na Vltavě s šéfredaktorem Respektu Erik Tabery nebo hercem Jiří Lábus .

....

Už mám všechny dárky pro rodinu. Dokonce i bratr vyjádřil své přání. Ale mámu netrumfnu. Ta už balí dárky v srpnu. 

Jeden z dobrých dárků je předplatné časopisu. Udělám tím nejen radost, ale podpořím tak vydavatelství. V dnešní době mít tištěné médium je stejně náročné jako udržet kamenný obchod. Včera jsem si koupila nové vydání Elle Decoration  a tolik zajímavých interiérů, tipů. 

Ještě mě napadá nákup na e-shopech, které zaměstnávají lidi se speciálními potřebami. Asi už jsem psala loni, ale tyhle svíčky ze včelího vosku jsou fakt krásné. kuk tady . 

....

Doma se už vánočně nalazuju.

Koupila jsem do vázy eukalyptus, připravila svícny na advent,  topení v krbu.

Ale jinak v celém domě neskutečný bordel. 





Původně jsem koupila eukalyptus, jakože si něco umotám na stěnu, ale pak jsem si vzpomněla, jak to dopadlo loni a nechala vonět ve váze.









9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Camph. svíčky jsou krásné, ale nemají rozměr do Vašeho svícnu. Můžu se prosím zeptat, kde do něho kupujete svíčky? Většinou prodávají průměr 2 cm nebo pak moc tenké. Hana M.

Soňa Malinová řekl(a)...

Loni měli ty krásné kroucené, tenké a teď je na e-shopu nevidím. Tady jsou tenčí, ale nejsou kroucené.
https://eshop.beecaver.cz/lita-dortova-svicka-z-vceliho-vosku-6ks/?gclid=Cj0KCQiAgqGrBhDtARIsAM5s0_nux_59aF0SJRzRvVvJF84qg2hhEUpFqNOQ9Fs2YA4jUpIM7AZTmhUaAtmsEALw_wcB

Anonymní řekl(a)...

Tyhle točené svíčky nabízí i beehappycandles.eu, momentálně má eshop vyskladněný, ale jinak jsou to svíčky z českého lokálního vosku vyráběné jednou tvůrkyní, která se včelímu vosku věnuje roky. Za sebe mohu jen doporučit.

Anonymní řekl(a)...

Moc děkuji za tipy na svíčky! Hana M.

PiPi řekl(a)...

Tak ja mit takovy bordel v dome jak to vidi Vase oci,tak si vylozim nozky na stolek a budu si chrochtat blahem.Nebo je taky mozne ze mi uz neslouzi zrak:))).Mavam ze severu.P.

Anonymní řekl(a)...

Mám svůj binec ráda. Je to takový soukromý punk, nemít uklizeno na povel, protože je advent. Přijali jsme třetí kočičku, malovali, takže u nás teď opravdu vládne punk. A také moc ráda nakupuji tak, aby se radovaly tři strany. Prodejce, obdarovaný i já. 80% dárků mám z aukcí pro útulky. A obávám se, že jak dorazí výplata, FLER to jistí. Mezi námi je tolik šikovných rukou!!!!
Jednou jsem tam narazila na pána, který dělá také keramiku. A víte, co mi naskočilo jako první věta? To musí být dobrý chlap. Že něco tak krásného nemůže dělat někdo, kdo to tvoří jen "na kšeft".
A sedí mi to i k Vám.
Ať Vás má život rád ve všech směrech.
Magda

Soňa Malinová řekl(a)...

Pipi,stůl je jediné uklizené místo:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Magdi, u vás se má určitě kočička moc hezky. K nám chodí sousedovic kocourek na masové kapsičky a vypadá úplně jako na ten kocour na obalu kapsiček FELIX. Takže mu říkáme . Ovšem ta naše netykavka nesnese doma žádnou konkurenci, takže Felix chodí jen na jídlo.

Anonymní řekl(a)...

Moc děkuji za odpověď. Škoda, že sem nemohu dát fotku, ale my máme úplně stejného kocoura!!!!! A právě proto jsem zakázala jméno Felix :-))) A protože ho našli ve strašidelném bytě, hledala jsem tématické jméno. České, protože už máme Jonáše a Johanu. A tak pár kroků před padesátkou jsem jedné noci projížděla oblíbené Večerníčky a ejhle. O zvířátkách pana Krbce, která nádherně namluvil pan Abrhám (to jsem úplně zapomněla!) a tam bylo strašidlo Ruprecht. Ale syn ráčkuje, tak jsme dali Kokeše podle kocoura pana Krbce. HEZKÝ VEČER!!!