neděle 19. listopadu 2023

Vypadá to...

 ...že do Vánoc mít víkendy nebudu. To ale neznamená, že si každý den neudělám voraz.

Původně jsme mysleli, že pojedeme v sobotu na výstavu Evy Kmentové do Brna, ale pak jsem se reálně podívala na objednávky na keramiku a zůstali  doma. Vytočila jsem 100 hrnků. K večeru  šli plavat. Nikdy by mě nenapadlo, že ve vodě budu odpočívat. 

D. byl ještě před plaváním běhat 20 km v dešti. Tak takový masochismus nemusím.

Dnes 100 uch na hrnky, odepisování na mejly, balení objednávek, louskání ořechů, zírání do krbu, vaření, šotkování po domě.

....

Koupila jsem si obraz od Iva Sumce.

Tak dlouho jsem kolem něj během výstavy chodila, až jsem usoudila, že ho nutně potřebuju. 



Poslední kapka k rozhodnutí byl rozhovor   s Charlottou Kotíkovou na VLTAVĚ . Moc hezké povídání. Vřele doporučuji.

,,Já mám kresby velice ráda, protože v ní se rodí ta idea. Propojení mozek, tuž, papír…okamžitá reakce na myšlenku přináší určitou energii do díla, které nebývá často dokončené, ale ten náboj tam je. “
( Charlotta Kotíková, newyorská kurátorka a pravnučka TGM)

Tady ještě fotka z vernisáže, abyste si nemysleli, že Havířově chcíp pes.


Příští dny vyhrazené jen pro navrhování. Těším se.





4 komentáře:

Veronika řekl(a)...

Výstava Evy Kmentové opravdu stála za návštěvu, ale jestli ji už nestihnete, můžete si pustit alespoň rozhovor s její dcerou Polanou Kmentovou: https://vltava.rozhlas.cz/pro-evu-kmentovou-byla-typicka-samostatnost-a-pracovitost-rika-polana-bregantova-9059363.

Co se týče kresby a dějin umění, tak je za mě zajímavé, že kresba nebyla po staletí vůbec považována za autonomní výtvarnou techniku, byl to vždy jen kok, který předcházel malbě případně příprava. Je dobře, že se postupem času docenila i její hodnota, také mi přijde, že v ní je specifická energie. Kresbu od pana Sumce jste vybrala moc pěkně, hodí se k vám domů.

Soňa Malinová řekl(a)...

Ano, poslouchala jsem a moc zajímavé. Taky se mi zdá, že Ivo Sumec k nám pasuje. Ještě jsem si zpětně objednala drobnou rytinu od Renaty Machýčkové. Nechám ji hezky zapaspartovat a dám na vedlejší stěnu.

Fay řekl(a)...

Trochu jsem na Vás, Soňo, myslela, jestli náhodou na výstavu Eva nezavítáte. Nevím, jestli jste zaznamenala, že k příležitosti výstavy a konference vyšla v nakl. Host i kniha - samotnou výstavu sice nenahradí, ale je to myslím taky hezký počin :-). https://www.hostbrno.cz/eva-kmentova/

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji za Tip na knihu.