středa 6. prosince 2023

What the fact

 Jak funguje Nobelova cena?

Proč má den 24 hodin?

Co je veřejný dluh a kdo ho zaplatí?

Jak umělá inteligence myslí?

Kdo určil, že máme ujít denně alespoň 10 000 kroků?

Pořad What the fact , který názorně a jednoduše ( díky nákresům) vysvětlí složité věci. Ráda na to koukám. 

 HYDE PARK CIVILIZACE trochu složitější, ale stále srozumitelný. Zrovna ten poslední s imunoložkou na téma,,Jak náš imunitní systém rozpozná rakovinu" pro mě rozhodně objevný.

A na co koukáte vy ?

7 komentářů:

Maki řekl(a)...

Díky za tip na wtf :).

Jana řekl(a)...

Podobný pořad je Nezkreslená věda na YouTube, doplňovala jsem některými díly školní výuku. Jinak se v televizi dívám na Sama doma, to je takový rituál na mateřské, a někdy na počasí a nikdy na zprávy, protože pak mám deprese :-)

Kamča řekl(a)...

Já dnes na pohřeb knížete Karla a od 16 na přímý přenos z Lucerny koncert - Karel žije. To vše z postele a s blbou virózou. Pěkný advent.

Anonymní řekl(a)...

...mám ráda zahrady tak sleduji toto https://ngs.org.uk/virtual-garden-visits/

Zuzana O řekl(a)...

Milujem na ČT art každý večer Udalosti v kultúre. To si zvyknem pozrieť spätne všetky diely za predošlý týždeň v nedeľu večer a úplne ma to naladí do nového týždňa. A potom sa teším na každý utorok, lebo je Artzóna. A Artmix (raz za mesiac). Včera som si pozrela ten posledný o Stanislavovi Podhrázskom a úplne mi to odpálilo dekel. Som chodila po byte a vznášala sa ako na obláčiku. Čo by som ja bez tej vašej ČT art robila? Úžasná bola séria Architektura 58 - 89 a úplne žeriem Dejvické divadlo. Ešte dva diely ma čakajú...

Soňa Malinová řekl(a)...

Zuzko, to je krásný seznam skvělých pořadů. Série Architektura 58-89 moc dobrá.
V sobotu jsme se znovu dívali na Příběhy obyčejného šílenství od Dejvického divadla a opět skvělé. Tam co herec, to perla herectví.

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky za všechny komentáře.