pátek 9. června 2023

Slaměná vdova

D. odjel hlídat psa rodičům. Já se snažím dohnat domácí a pracovní resty. Seznam klientů vypadá děsivě, ale není to tak hrozný. Prvních pět je na rok a někdy i více. Studie, pak se čeká na projektanta, stavební povolení, hledání stavební firmy, čekání na dodání oken  atd atd





...

Nedávno jsem měla děsnou krizi z toho, že jsem celé dny sama. 
D. už od loňského léta trénuje na iron man. Vrací se kolem sedmé večer. Borek chodí z práce ještě později. Během dne promluvím nahlas jen s prodavačkou, když jdu nakupovat. S kamarádkou se vidíme jednou týdně. Mám ráda samotu, ale tohle je i na mě moc. To jsou starosti, co? Kdyby mi  někdo tohle vyprávěl před deseti lety, tak puknu závistí, kolik má volného času. Jak se životní situace a touhy mění.  

Zatím jsem došla k tomu, že bych měla být vděčná za to, co mám. 
Najdu si učitelku angličtiny. 2v1 Sociální kontakt a posun v jazyce.
Hned jak se mi uzdraví koleno, domluvím se s Janou na pravidelné cvičení.
Bylo by skvělé, kdybych někoho sehnala, kdo potřebuje pracovat občas mimo domov. Že bychom se scukli v galerii. Ne, že bychom se vykecávali, ale aspoň ta přítomnost by stačila. Nevíte o někom normálním? 

Tak já jdu zas pracovat.

4 komentáře:

Lali řekl(a)...

Dobrý den,

chtěla bych vyjádřit obdiv za Vaši upřímnost veřejně přiznat, jak skličující může být samota při práci známé a úspěšné osobnosti, jakou bezpochyby jste...obzvlášť v současné době, kdy je populární být obklopen, resp. spíš zavalen množstvím přátel (těch nejlepších, samozřejmě:), rozuměj - být všemi oblíbený. Měla jsem/mám to podobně, ačkoliv jsem zaměstnankyní a přes den komunikuji s bezpočtem klientů - rodičů a jejich dětí...ale - nemám kolegyně. I to je jeden z důvodů, proč uvažuji nad změnou práce...vyzkoušela jsem si obě možnosti a tak vím, že kolektiv ke svému životu potřebuji, zejména z důvodu sdílení pracovních zkušeností.

Mějte se fajn, L.

Soňa Malinová řekl(a)...

Já jsem došla k tomu, že mi práce z domu bez lidí vyhovuje, ale měla bych se občas s někým sejít odpoledne při nějaké aktivitě. Kulturní nebo sportovní. Myslím, že mě i trochu semlel ten covid. Psychicky i fyzicky. Už je to naštěstí mnohem lepší. Přeji, ať najdete práci, která Vám vyhovuje.

Tereza Samiecová řekl(a)...

Ahoj Soňo,
posílám kontakt na svou bývalou učitelku angličtiny (rodilou mluvčí). Je to moc příjemná osobnost a (mimo jiné) vede i kurzy jógy smíchu a tance.
Bydlí v Ostravě.
https://www.facebook.com/daniela.kucharova.7

Měly jsme lekce online i v kavárně. Není drahá, ale já už tento rok neměla na lekce peníze...jinak bych u ní pokračovala dál. Hodně mi dala a rozmluvila mě.

Soňa Malinová řekl(a)...

Moc díky, Terezo.