pondělí 5. června 2023

Pajda

 V sobotu na novém kole. Nejvíc jsem se bála kufrů ( nacvakávání bot) a nakonec jsem se vymlela z úplně jiného důvodu.

Vybrali jsme trasu po rovině podél řeky. Z Hranic na Moravě do Přerova a zpátky. Dohromady 54 km. To mi přišlo po dvou měsících marodění a zevlování na gauči tak akorát.

Cestou tam vítr v zádech. Jeli jsme svižně. Ovšem to záleží na úhlu pohledu. D. měl pocit, že se sotva vlečem. Mně zas přišlo podezřelé, že předbíháme i elektrokola.

Zpátky protivítr, o kterém mluvili i ve večerních zprávách v souvislosti s požárem. 

D. se mě snažil tlačit do zad. Zapletly se nám kola. A pak už si jen pamatuju, že ležím na zemi a nemůžu narovnat nohu. Směju se jeho dotazu, jestli mám nohu zlomenou nebo mám tak křivé nohy.

Tak to druhé. 

V neděli na chirurgii. Odsáli mi z kolene vodu a krev. Klidový režim. Všichni moc milí. Podle mě tam musí mít nějaké školení nebo co. Usmívají se, ptají na podružné věci jako ,, jaké kolo mám " a nakonec vám tvrdí, že vypadáte o dvacet let mladší. Odcházím v povznesené náladě.
















14 komentářů:

Alena řekl(a)...

Nádherné nohy!Skorú úľavu, Soňa!

PiPi řekl(a)...

Smarja,Vy ste se fakt vyvalela?To mne mrzi.

Anonymní řekl(a)...

Mluvili pravdu,tak opravdu vypadáte!!! Pěkné dny a hodně km. en

Soňa Malinová řekl(a)...

Pipi, já to asi předchozím článkem přivolala:))

Anonymní řekl(a)...

Soni a jak jate se dostala zpátky k autu po pádu?

Mirijam řekl(a)...

Tak to byl dobrý křest. Ať je noha v pořádku. 👍

Jana řekl(a)...

Já teda obdivuju schopnost použít ty boty na kolo, já bych to nedala, mám problém i s teniskami! Ale zase padám tak, že z toho obvykle není víc než modřiny a odřeniny. Narazit na pohotovosti na milé doktory považuju za zázrak! K nám to školení laskavosti ještě nedošlo:-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani, u nás je urgentní příjem děsně profi. Hned u vstupu se naskenuje zdravotní karta, laser změří teplotu, komora tlak a takhle už si připraveného člověka posílají do jednotlivých oddělení.

Soňa Malinová řekl(a)...

Já to po tom pádu trochu rozhejbala a dojela 5 km k autu. To prý v šoku je člověk schopný:) Ale druhý den už nešlo na to stoupnout.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, ať se to brzy zahojí. Já jsem loni spadla při rychlém sestupování ze stojícího kola. Nakonec z toho byla zlomenina v lokti. Ale těch pár kilometrů přes les jsem s tím taky ujela :)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, jsme stejně staré, ale nohy máte o hodně mladší než já :-) Předloni manžel spadl ze stojícího kola - otevřená zlomenina předloktí..... Opatrujte se !
Lucie

Soňa Malinová řekl(a)...

Panejo, stát na kole je ještě nebezpečnější než jezdit!

Anonymní řekl(a)...

No ty kolena ! Já si natáhla vazy minulý rok v únoru na lyžích. Hrozná bolest, vodu v koleně mi vybírali během měsíce třikrát. Na rehabilitacích mi pomohl jeden polský fyzioterapeut, jen párkrát věděl, na které body přesně stáhnout a pokaždé jsem odcházela s velkým zlepšením. Jen nemusel říkat, ať se kouknu do občanky, když jsem mu řekla, že mi chybí týdenní dvě hodiny tenisu a 4 hodiny volejbalu. Prý už mám jen chodit a nebo jezdit na kole :))) Pak mi ještě moc pomohlo cvičení na power platu. Chodila jsem třikrát týdně. Je to hodně doporučované, právě po úrazech kolen. Ale jak jsem viděla fotku od bazénu, tak ty už jsi Soni asi fit ! Tak opatrně.
Kamila z Ka

Liska řekl(a)...

Jezkovy zraky, ať se to rychle zahojí a nedělá to velké omezení v pohybu a nebolí to!
To je teda zážitek.
Gratuluju k fajn zdravotníkům.