středa 21. června 2023

Pracovně na severu.

Vlakem s Tomášem ( projektantem ) do Prahy. Tam nás klienti vyzvedli, společně autem k německým hranicím do Tisé.

Pozemek s krásným výhledem. Žádné záludnosti. Trochu svažitý, ale nic hrozného.




Prošli jsme si okolí. U jednoho domku snaha  vymanit se z klasiky. Pár prvků se jim nepovedlo ( výběr krytiny, barva oken je na mě moc výrazná a vikýře taky divné ). Ale zároveň ty červené dveře se mi líbí moc. Kamenné parapety . Hezký tvar střechy. Sokl citlivě vyřešený.  Nevadí mi ani, že druhé dveře jsou přírodní dřevěné. To se zas nelíbilo Tomášovi. Takže na tom je vidět, že jakmile někdo přijde s něčím odvážnějších, musí počítat, že se všem nezavděčí. 




Hodně se v kraji pracuje s kamenem. Nejen na domech, ale různé nízké zídky. My už jsme jeli na místo s určitou představou, jak dům zasadit do svahu a na místě se jen potvrdilo, že úvaha je správná. Kámen se bude hodit na obložení vyseknutého svahu. 

Skvělé je, že mě oslovují na interiéry a domy jen samí fajn lidi, s kterými si mám co říct. Pozvali nás do hospody v Tisé na výborný zapečený ovčí sýr s olivami. Pivo excelentní ( a to mám ráda jen plzeň) . Jen si už nemůžu vzpomenout, jak se pivo jmenuje. Každopádně Tisá i klienti, udělali velký dojem. V Tiských skalách se točily Letopisy Narnie.


  Na tohle jsme zírali.

...

Doma jsem hned skicovala. Vymyslela jsem v domě takovou malou ,,pasáž" . Průchod skrz dům . Tomáš je z nápadu nadšený. Je to nejen zajímavé, ale hlavně  funkční. 

....
V pátek odjíždíme do Bechyně ( na můj třídní sraz). Cestou tam chceme strávit jednu noc v kempu pod stanem. No jo. Tušíte správně. V tom samém, kam D. jako malý  jezdil s prarodiči. Stavujeme se tam pokaždé, co jedeme na jih. Ovšem teď budeme poprvé spolu pod STANEM .




11 komentářů:

Matilda řekl(a)...

Pohled z dovolené od dcery: Mami, spím pod stanom a Stano sa má tiež dobre.
To mě napadlo jako první při informaci, že budete spát pod stanem.

Soňa Malinová řekl(a)...

Haha. Vtipný pohled.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, dům se mi také líbí, navíc jsou vikýře a moc výrazná barva okenních rámů. Bydlím v Jizerkách a jeden místní dům má po rekonstrukci modré rámy ve stylu Provence, omítka je naštěstí bílá, další prvky šedé. Rekonstrukce dopadla v rámci možností dobře, ale bohužel se do této oblasti nehodí. Ptala jsem se na CHKO JH, jestli řeší barvu oken, ale prý ne, jen
omítky...Nový dům nám tady vyrostl v mokřadu, v místech, kde se každé jaro stahuje voda a kde je neustále mokro, také je vše o.k. No nic, váš blog byl kdysi pro mě zjevením, fandím vám i vaší práci. Přeji hezký den, Iva

Jirka Malík řekl(a)...

Pivo se jmenuje Svižnej Emil, pivovar Falkenštejn - Krásná Lípa. :-)
Děkujeme, že jste přijeli a těším se na intenzivní spolupráci!
Jirka Malík

Soňa Malinová řekl(a)...

Svižnej Emil! My se taky těšíme.

Soňa Malinová řekl(a)...

Ivo, naprostý souhlas. Měla by se respektovat krajina. Tím spíš, když je to CHKO. O co to bude umírněnější venku, o to víc se rozjedeme uvnitř.

IK řekl(a)...

Ta pasaz by me zajimala! Aspon skicu prosim :)))

Za me okna barva OK, dvere cerveny OK, nelibi se mi strecha… ty podivny vikyre a okynka. Ale treba to nedokazu pcenit, kdyz jsem tam nebyla uvnitr!

Premyslim nad pokojem po dcery a rikam si, co by tomu rekla Sona? To uz je uchylka!
IK

Soňa Malinová řekl(a)...

Náhodou, tahle úchylka mě těší:) Přeji, ať se dílo vydaří!

IK řekl(a)...

Soni, je to zlo! Sama za sebe bych to vymyslela raz dva… ale vymyslet tak genialni a nadcasovou vec, jskou byste vymyslela vy, to je jina!

Jestli ono nebylo lepsi, kdyz jsem byla designem nedotcena!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,co to bylo za krytinu na domě?Mě se naopak líbila,potřebuji nějak vyrešit starou střechu na stole a tohle vypadalo zajímavě,i když lépe by byla vidět naživo.děkuji za odpověď LM

Soňa Malinová řekl(a)...

To bohužel nevím.