pátek 30. června 2023

Potřebuju poradit

 Chci si pořídit elektrický zubní kartáček, ale vůbec těm parametrům nerozumím. Třeba tady je pár lidí, co si zuby elektrickým kartáčkem cídí. Nepotřebuju nic, co je příliš sofistikované ( propojování s telefonem)  Hlavně ať to pořádně leští.

Na tomto e-shopu NA ZUBY mám slevu. Takže bych potřebovala vybrat něco od nich. Nebo aspoň říct, na co se mám zaměřit.

Druhá věc, u které bych uvítala cenné zkušenosti, jsou kufry. Dostala jsem do bráchy k padesátinám velký balík peněz ( 10 tisíc). Tak jsem si řekla, že je utratím za něco, co bych si normálně  nekoupila. Sadu kufrů. Jeden velikostně do letadla ( kdybych někdy náhodou překonala aviofobii ). Jeden hodně velký, protože vozím s sebou neuvěřitelné množství zbytečných věcí.

Do teď jsem cestovala se sportovní taškou s utrženým uchem ( už nevím, který syn ho utrhl). Za těchto okolností vlastně bude všechno lepší než toto.

....

S tím kempem jsme to vzdali. Vyhlídky na počasí nebyly úplně příznivé.

Vyjeli jsme brzy ráno v sobotu. Krátká konzultace u klientky v Bechyni. Mají krásně zařízenou vilku z třicátých let, jen si nevěděli rady, jak zvětšit pracovní plochu v kuchyni.

D. si šel zaběhat.  

Po obědě  na třídní sraz u naší spolužačky Soni. ( 13 holek a jeden kluk, z toho dvě se stejným jménem. )  Mají domek.  Klára měla připravený kulturní program. Klára mě ovlivnila na škole úplně nejvíc. Humorem, vkusem, duchovním vhledem. Dovezla dopisy, které psala mámě. Často tam zmiňovala mě, ale já si z toho nic nepamatuju.

Z tohoto srazu jsem nějak na měkko. Tak jak jsme spolu držely při sobě na škole, tak i po letech je vidět, jak se rády vidíme. A znovu člověku dojde, jak zásadní byla tahle škola, prostředí, spolužáci. Že z velké části jsem tam kde jsem díky Bechyni.

...

Vila Elektra opět nezklamala. A jak má D. rád stejná místa a jídla, tak to vypadá, že tam budeme jezdit každý rok:)

V neděli druhý pokus na novém kole. Z Bechyně do Tábora a zpátky. Jeden kopec za druhým. Jsem lehce nalomená, jestli jsem si přece jen  neměla přát elektrokolo. Ještě tomu dám šanci. Přece jen jsem čtyři měsíce  nic nedělala ( postcovid byl výživný). 


výhled z pokoje na Bechyňský most



klášter 


Vila sousedí s klášterní zahradou, do které mají ubytovaní přístup soukromou brankou.
Klára vpravo 






12 komentářů:

Kosmo řekl(a)...

Jé to jsem ráda, že po deseti letech sledování Vám můžu taky něco poradit :) moc doporučuji Philips Sonicare DiamondClean. Klidně trochu starší model, nemusí mít 2 tlačítka, wifi, ani 30 funkcí. Já ho mám cca 6 let, s manželem střídáme hlavice. Používáme jen funkci clean a sensitive (když je potřeba trochu jemnější). Hodně se mu tvořil zubní kámen, ale tak vypucované zuby jako s tímhle kartáčkem jsem nikdy neměla. Zubařka mě pokaždé moc chválí a má ten samý kartáček.

Mirjanka řekl(a)...

Přidávám se ke Kosmo. Taky máme Sonicare Diamond. Ja bily, manžel černý. 😊 Klára je ta vpravo nahoře?

Eva řekl(a)...

Přidávám se k předchozím komentářům. Máme doma taky dva. A vždy pochvala od zubního MUDr ))))

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Soňo, před pár lety jsem si koupil kufr do letadla Samsonite Quadrix 55 cm v černé barvě (stříbrná je moc umělohmotná) a jsem s ním moc spokojený. Všude s ním cestuju, protože je lehký, obratný, celkem elegantní a má dobré vnitřní uspořádání. Takže je to vlastně miniskříň na kolečkách, tudíž si člověk v hotelu ani nemusí vybalovat věci. Navíc se k němu dá dokoupit neoprenový obal, aby se třeba v autobuse nepoškrábal. Pavel

Soňa Malinová řekl(a)...

Kosmo mě pobavila. Asi se budu ptát častěji, ať vám udělám radost:)) Moc díky za tip. vypadá to, že je to favorit u více lidí . Můj muž už je nadšený, že se dají střídat hlavice.

Soňa Malinová řekl(a)...

Pavle díky za tip. To je přesně můj styl.

Kosmo řekl(a)...

A jen se nevyděste, kolik to teď stojí. Já i u toho prvního modelu z roku 2018 používám jen dvě z pěti funkcí. Tehdy stál kolem 3 tis Kč, tak bych teď úplně nešílela a našla bych třeba nějaký doprodej staršího typu. Čistí skvěle. Navíc to jméno SONIcare 😘 Pokud jste dosud el kartáček neměla, pak to zvyknutí chvilku trvá. Mě např několik měsíců nevyhovovala standardní velikost hlavice a dokoupila jsem si menší. Stejně tak jsme nejdřív jeli jen ten sensitive režim. A pak bych ho nedoporučila třeba mojí mamce (70 let), která už má sem tam nějaký zub takový volnější, tak ty byť jemné vibrace, by asi nebyly ok. Jinak já na ty technické věci nejsem, ale tohle byla koupě desetiletí, pro mě. Ať vyberete cokoliv, dejte pak vědět, co tomu říkáte ☺️

Ivet řekl(a)...

Moje dentalní hygienistka mi rekla, ze jedine sonicky a jedina funkce, ktera ma smysl, je senzor tlaku. Kdyz zatlacim moc, tak zavrni. Mela jsem Curaprox a nefungoval dobre, po case nesly sundavat hlavice a nasilnym sundavanim se znicil. Tak jedeme ve dvou Philips https://www.nazuby.cz/philips-sonicare-4300-protective-clean-hx6803-04-zubni-kartacek Vzdycky se jednou v zaruce rozbije a vymeni nam ho za novy a pak si zase koupime novy. Hlavice mame kazdy svoje. ;) Beru to jako spotrebni zbozi, neverim, ze drazsi vydrzi dele a u drazsiho bych nadavala, kdyby se takto rozbijel. S cistenim jsme oba s pritelem spokojeni, vyzkousel a uz se ke klasickemu nevratil.

Lali řekl(a)...

Jeste nektera z Vasich spoluzacek zustala pracovat v oboru?:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Moc díky za všechny Vaše zkušenosti.
Klára je ta vpravo dole.
V oboru nás zůstalo pět.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo,
mám zkušenost jak se sonickým, tak s "obyčejným" elektrickým kartáčkem - a za mě obyčejný vede. Sonický (Sonicare Diamond Clean a Protective Clean) jsem používala asi 4 roky a dost mi zhoršil citlivost krčků, i když má indikátor tlaku. Moje hygienstika mi pak doporučila Oral B, s tím že sonické kartáčky moc nedoporučuje pro lidi s citlivými krčky, a že základní modely úplně stačí, nejdůležitější, jak už někdo psal, je senzor tlaku... Takže mám rok Oral B 2 s2000, teď už starší model bez pro mě zbytečných krávovinek, čistí stejně dobře nebo dokonce o kousíček líp (mám míň pigmentací na zubech) než Sonicare a krčky zase v pohodě. Zatím je v záruce a pořád drží, Sonicare jsem několikrát posílala zpátky.
Zdraví Pavla z Frankfurtu:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Zdravím Pavlu ! Teď všem říkám, že lidí jezdí do galerie až z Frankfurtu:)) Milé vás poznat.