sobota 9. února 2019

Vernisáž






Vlevo Olda Malachta, který v rámci své bakalářské práce dohledal a vytiskl fotografie Aleny Šourkové. Uprostřed dcera Aleny Šourkové, Magdaléna Bláhová ( taky fotografka), vpravo její manžel, akademický malíř Václav Bláha. V den vernisáže slavili Bláhovi 38 let manželství. 
,, Svatební " cesta z Prahy do Havířova:)

vsuvka : Václav Bláha bude mít brzy výstavu v GASK. Průřez tvorby od sedmdesátých let až po současnost. Ze seznámení mám obrovskou radost. Mluvili jsme o galeriích u nás i ve světě. Teda spíš oni  scestovalí.  Už je to po několikáté, co o Krystalu někdo řekl, že vypadá jako nezávislá galerie z NY. Poslouchá se to dobře, ale vím, že jsme pořád na začátku. 
Bylo by skvělé, kdybych se galerii mohla věnovat víc v rámci pracovní doby. Takhle to šudlím po večerech, což je vidět i návštěvnosti vernisáží. Jediné místo, kde dávám o vernisáži vědět, je FB. Na PR musím opravdu zapracovat. 
Posun vidím v tom, že  během týdne chodí mnohem víc lidí.



I přes malou účast přišli noví lidé a byli nadšení. Aspoň zvládnu každého pozdravit, trochu se seznámit.



Vlevo dvě studentky žurnalistiky.Vpravo Gabka.


Alice a Olívka, věrné návštěvnice vernisáží. 
Díky za podporu, povzbuzení.






Václav Bláha a jeho obrazy. 








9 komentářů:

Mode de boulangerie řekl(a)...

Plihalova řekl(a)...

Krásné...galerie mi v našem láz.městě chybí.Už se těším až do těchto tajů budu moci zapojit vnučku💟.Jste úžasná.Mějte se sedmikrásně.JP

Jana řekl(a)...

A ten uces!!! Top

Anonymní řekl(a)...

Jste krásně ostříhaná! Gábina Vašíčková

Yavor design řekl(a)...

Mňa to k Vám neuveriteľne láka. Cestu už viem. Google maps je v tomto fakt skvelé. Už to len s niečím spojiť a ide sa.

Soňa Malinová řekl(a)...

Spojit ideálně s nějakým workshopem.

Jana řekl(a)...

Milá Soňo, vždy když na vašem blogu čtu o nové vernisáži a prohlížím si fotky,lituji, že Havířov není blíže k jihočeskému kraji. Tak ráda bych navštěvovala pravidelně vaši galerii a mým velkým přáním podívat se k vám aspoň jednou. Zdravím vás a přeji mnoho sil a úspěchů.
Jana Kaprálová

Soňa Malinová řekl(a)...

Zkusíme s Vendy natočit virtuální prohlídku:)

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, já Váš blog prostě miluju. Tolik - nebojím se to napsat - tolik normálnosti. Většinou si mezi lidmi připadám jako absolutní mimoň. Škoda, že je Ostrava tak daleko od našeho milého Podkrkonoší. Jezdila bych k Vám na výstavy. Ale jestli vydrží "podojení státu českými drahami" do podzimu, kdy konečně dosáhnu té magické hranice, budu jezdit aspoň na jeden den. Nechodím na Váš blog každý den, dávám si ho za odměnu jednou týdně - někdy i za dýl, když "zlobím". Vydržte! Bez Vás by na to digitálním prostoru bylo sakra smutno. Objímám (na dálku bezbacilově).
Marie