neděle 17. února 2019

Víkend


Po dvanácti letech máme dveře na půdu. S dveřmi  se ve mě probudil záchvat třídění a úklidu. Co na půdu patří a co poletí ven.

V sobotu dopoledne jel D. na kolo, Borek do Plzně na zápas a já udělala všem zájemcům o String 3D vizualizaci. Jedné paní jsem String rozmluvila. Moc se k nim nehodil. Hodně mi pomáhá, když kromě půdorysu posíláte i fotky pokoje. 3D je zdarma a nezávazné. Hlavně nemějte pocit, že si ho pak musíte koupit. 

Nakonec jsme se ještě hecli a uklízeli. Nesnáším vysávání a nakupování , D. je ve vysávání  pečlivější. 
Vážně by mě zajímalo, co mají muži v jiných domácnostech pravidelně na starost.


 Odměnili jsme se pozdním obědem v CITYCITY . Doporučuji všem, kteří se chtějí v Ostravě hezky ubytovat a dobře najíst.



makový dezert


V neděli úklid a vaření s Borkem. Nevím, jestli Borek a David rádi vaří, protože jsem mizerná kuchařka nebo jsou jen gurmáni od přírody.

Konečně vidím přes skla. 
Nechápu, proč se vánoční úklid ( mytí oken ) kumuluje dohromady s nakupováním  dárků a pečením cukroví. Jakoby toho člověk neměl před Vánocemi dost. 
Dnes jarně s dvouměsíčním zpožděním, ale na pohodu.







13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Můj muž má na starosti vynášení, třídění a odvážení odpadků, v létě zalívání zahrady a v zimě chystá dřevo a topí. A jinak tzv. vánoční úklid už léta nedělám, okna umývám 2x ročně, na jaře než dám truhlíky na okna a na podzim, jak je sundám. Víkend byl nádhernej. Mějte se fajn. Petra

Unknown řekl(a)...

Můj muž vysává a vaří. Měl k mým výtvorům tak dlouho připomínky, až mu to zůstalo. Dnes už připomínky nemá, když jsem h plotny já. Pak věci technického rázu jako auto, drobné opravy - pod nátlakem.
Je ale poměrně všímavý, občas pustí plnou myčku, vynese odpad. Co ho ale vždycky nechá klidným je prádlo a okna. Obojí bohužel nesnáším i já.

Soňa Malinová řekl(a)...

Vysávání a vaření, to je velká pomoc. Můj starší syn vaří a jeho přítelkyně uklízí. Pro mladší generaci je normální, že se na každodenním chodu domácnosti podílejí oba.

Jana řekl(a)...

Můj muž v domácnosti nedělá skoro nic. Ale my jsme vesničani, stará se o auto, o dřevo, jezdí do lesa a staví nám dům. A neprudi, nevari, ale všechno sní a chválí. A všechno pokazene opraví. A učí se s dětma.

Soňa Malinová řekl(a)...

Život v bytě a domě je velký rozdíl pro oba. Víc uklízení, víc práce okolo domu. A učení s dětmi ...to vydá za luxusní večeři.

Plihalova řekl(a)...

Můj bývalý muž byl mé třetí dítě...Měla jsem psych.i časově náročnou práci,vše jsem pěkně připravila,popsala...Stejně volal co si mají dát k večeři.Zase jsem se nemusela starat kdo vymaluje,objedná dřevo...Rozbité věci spravil.S dětmi teda když to bylo nutné jsem se učila já,ráda.Ps.ono u té ml.generace je to též kus od kusu.Vánoční úklid též dělám,kv.nikomu.Jen kv.sobě.😂.Mějte se krásně.JP

evulekotule řekl(a)...

Můj muž z domácích prací nedělá téměř nic. Pravidelně vynáší tříděný odpad a občas když má přijít návštěva tak cituje přítele mojí kamararádky: "Tak já ti tady tedy vysaju!" Na druhou stranu se stará o všechny účty, o auto, o jakékoliv venkovní práce (když jsme byli v domě, tak toho bylo prostě víc) a řídí. Máme to vlastně rozdělené na mužské a ženské práce. Někdy mne to štve, ale vlastně mi to tak vyhovuje.

Okna jsem o víkendu taky myla. Jen ta, na která nejvíc koukám. Myji okna, když ze změní sluneční světlo a ta špína je najednou víc vidět tj. na jaře a na podzim. Moje babička říkala, že se okna mají mít mimo topnou sezónu :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

,,Tak já ti teda tady vysaju” :)))

evulekotule řekl(a)...

Ten můj to myslí ze srandy, ale tam to bylo myšleno vážně a ještě si zatáhl závěsy :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo, to mi došlo:))) Toho s těma závěsama bych poslala zpátky k mamince.

EMa řekl(a)...

Budu tady za exota, u nás klasická dělba, dřevo, auto,
venku etc, ale co jsme spolu téměř nežehlím, bo mám žehleno.
A je to fakt velká pomoc, úklid mi nevadí a vaříme rádi doma všichni.
Btw. žehlení začalo ještě v paneláku, kde žádná "chlapská" práce
prakticky nebyla.Udrželi jsme tradici, yes!
e.

Eva Pěničková řekl(a)...

Soňo, prosím, čí je ocas, co kouká z té housky?

Soňa Malinová řekl(a)...

Fakt! Ta cibule vypadá ocas hlodavce.