středa 3. října 2018

Velké díky ...

....  Filipovi Skalákovi za nové webové stránky Galerie Krystal
To se jen tak nevidí, aby někdo sám od sebe udělal tolik práce zadarmo. Filip měl  svatou trpělivost. To, co  jemu se zdálo naprosto intuitivní a jednoduché, pro mě v první chvíli úplně nepochopitelné . Ale díky jeho polopatickému vysvětlování, začínám být doma. Umět složité věci vysvětlit jednoduše a ještě s příměrem, který je posluchači vlastní, je velké umění. 

 Základní rada by asi byla aby sis stránky představila (bez urážky) jako takovou kuchyňskou linku z Ikea. Jako se linka skládá ze skříněk, je web složenej ze sekcí (section), které se dají různě upravovat. Jako mají skříňky šuplíky, skládají ze sekce z jednoho a více sloupců (columns), a ty se zase dají editovat. A jako se všechno cpe do šuplíků  - příbory, hrníčky atd, dávají se do těch sloupců různé witgety s obsahem. Čili třeba stránka s výstavou má někde uvnitř sebe sekci (skříňku) s fotkama z vernisáže, se dvěma sloupci: v prvním je widget s fotogalerií, v druhém pak popisek fotky z výstavy. A pod touhle sekcí je další sekce kontakty, v jednom sloupci mapa, v jednom pak nad sebou widgety s logem, informacemi a sociálními sítěmi... A takhle je to poskládané celé Sekce lze kopírovat, duplikovat mazat atd. Poslední poznámka: jako je v kuchyni napevno dřez jsou i v krystalovém webu dvě sekce, které se automaticky udělají v každé nové stránce: Horní lišta s menu a logem (vždy bude nahoře) a spodní zápatí spojené s jednou výjimkou i mapou a kontakty - to bude dole. Čili když budeš chtít změnit menu, nebo mapu, stačí to udělat na tohle jednom místě, do všech stránek se to načte samo.

Když už jsme u té galerie. Ozvala se mi kamarádka s návrhem dělat Výtvarné dílny pro děti ( školního věku) bez rodičů. Pokud jste z okolí, vyhlížejte info na blogu i na webu krystalu.





7 komentářů:

Mode de boulangerie řekl(a)...

Krásný web!

PS: Koukám na fotky z vernisáže...vidíš, ten můj "medový" výraz, jak koukám na medovinu? :D :D :D

Soňa Malinová řekl(a)...

A jooo:)

pexejurer řekl(a)...

this is very detailed and informational post. Thanks a lot. adaway Pandora One MacroDroid

linda řekl(a)...

Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.
hotmail password
hotmail.com

Unknown řekl(a)...

20181015 leilei3915
kate spade outlet online
kate spade outlet online
coach factory outlet
mulberry bags
pandora outlet
ray-ban sunglasses
ugg boots clearance
cheap air jordan
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance

jjjjjjjjjjjjj řekl(a)...

nike air force 1 low
fila disruptor
yeezy boost 350
caterpillar shoes
jordans
ultra boost
kate spade outlet
pandora charms
hermes belt
moncler

Alena Yandis řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.