neděle 27. října 2013

Čím to, že muži mají lepší smysl pro humor?


Možná je to tím, že od malička je jim jasné, že víc než krásou zaujmou humorem. Pečlivě tedy trénují tuhle disciplínu, aby v pravou chvíli zazářili vtipnou glosou a upoutali tak pozornost své vysněné dívky.
Pokud jsou vtipné holky, koukám na ně jako na zjevení. Jako třeba Vendula Chalánková. Jednoznačně pro mě hvězda poslední Pecha Kucha Night Ostrava.
Přikládám aspoň pár fotek a text, i když o to nejcenější budete ochuzeni. Intonace , kamenná tvář a komentáře jejich instalací , to je to, co dělalo prezentaci výjimečnou.
................................................

Moje první výšivky pochází z dětství. Tehdy mi maminka řekla: ,,Než se vdáš, musíš vyšít ubrus.“ Věnovala jsem se tedy vyšívání pilně a nepřetržitě, hnána vidinou sňatku s tatínkem. Vyšívání mě nijak zvlášť nebavilo, ale bála jsem se, že později, v tušeném světě rychlosti, zmatku a lákadel, mi bude tato činnost připadat natolik nudná a zdlouhavá,že už nikdy žádný ubrus nevyšiju. Vyšila jsem jich tehdy několik. S tématikou Velikonoční a květinovou. Tyto kousky se nezachovaly.Zachována mi však zůstala má úplně první výšivka. Pochází tak z pěti let a zajímavé na ní je, že už na ní se objevuje křížkový steh. Srdíčko na ní je nedokončeno, tápeme tak, zda došla nitka, nebo zda jde o paralelu k nemožnosti lásky.
Vyšívání je v tomto případě paralelou (neúměrně náročnější) k taktéž ruční práci, jakou je psaní mobilních SMS zpráv. Ty jsou snad nejpomíjivější písemností, dá-li se to tak vůbec nazvat.Vycházejí z žánru marnost.SMS je neobyčejně snadno a rychle napsaný,deformovaný text. Omezený délkou a nemožností používat diakritická znaménka. K psaní používám výhradně palce. Oproti tomu stojí výšivka, která je taktéž digitální, to znamená ruční práce. Trvale mi zachovává například onu významnou událost mého svátku, nebo mého prvního praní bílého prádla atd.




obrazy oblečení



obrazy elektrospotřebiče


Jako malá jsem si myslela, že si mě vezme Karel Gott.
Pokračování TADY