pondělí 14. října 2013

ISSEY MIYAKE

Vypadá to, že na Design bloku byla půlka národa.Dnes tedy trochu o DB oklikou.


Asi před třemi lety jsem se Silvou vystavovala  lampy od Moniky Brauntsch vedle Artemide. Tehdy majitel evidentně na nás nahlížel jako na děsné amatérky, co prezentují origami lampy z Polska. Vůbec se mu nedivím. Zatím co on měl profesionální panely a v nich zasazená světla za závratné ceny , my jsme seskládaly U profily na sádrokartony do prapodivné konstrukce a na ně naházely kabely.foto ZDE 
Nezapomenutelný zážitek. Silva asi hodinu po příjezdu ztratila klíče od auta na parkovišti ( byl sníh a na parkovišti dalších asi 500 aut).Večer jsme jely směr Plzeň a ocitly se na Hradčanech.Málem zaplatily pokutu. V noci se hodinu dobývaly do láhve vína, abychom pak usoudily, že víno s rozdrobeným korkem není úplně to pravé....miluju výlety se Silvou.... Odbočuju.
Zpět.

Letos Artemide ukázal na DB svoji novinku - lampy od japonského návrháře Issey Miyake. Technika vychází  taky z tradiční techniky origami, ale díky novým technologiím je dovedena k technické dokonalosti. Papír je ve skutečnosti plast, s kterým se dá lehce manipulovat, čistit a přitom vypadá velmi přirozeně.
Jsou krásné!!! Dokonalé v tom, že se dají stlačit nebo roztáhnout do různé výšky a tvaru.




ISSEY se věnuje hlavně módě a jde mu to moc hezky. Dělá, čemu rozumí. 
To je to, na co myslím v posledních dnech. Neplýtvat energii do věcí, v kterých si nejsem úplně jistá a nebo mě nebaví. Pár projektů jsem teď odmítla a je mi lépe. Mám čas na věci, které dělat chci a které mi jdou.

Dobrou noc


Žádné komentáře: