sobota 12. ledna 2013

Lyže - volby - abrakadabra



Letošní zahájení lyžařské sezóny bylo tak, jak jsem si představovala. Slunce, mírně pod nulou, sníh křupavý a na sjezdovce žádné ledové plotny. Trochu nejistá, jestli jsem to za ty roky plužení za dětmi nezapomněla. Odměna za roky odříkání souvislé jízdy je, že kluci si už na svahu poradí sami. Bylo to vážně, vážně skvělé.


Domů jsme přijeli tak akorát, abychom mohli sledovat volby. Ke K.S. mám hodně výhrad, ale v druhém kole určitě dostane můj hlas.
Z čeho jsem hodně rozčarovaná je způsob, jakým lidé vyjadřovali své názory. Povýšenost, zesměšňování druhého názoru primitivními způsoby, neschopnost diskuse s úctou k druhému. 
Test lidství, přátelství a charakteru výborný. 
I já si musím sáhnout do svědomí  a omluvit se  Sašovi, když napsal na FB, že volí Karla. Bylo to den po Zlatém slavíkovi a mě nic jiného v tu chvílí nenapadlo, než napsat, že už je pozdě. Tehdy mi to přišlo vtipné, ale jemu asi ne. Tak vážně sorry.

Závěr dne je moc hezký. Do svítícího stolu jsme tentokrát zabudovali senzorické čidlo, takže když se v určitém bodě nad stolem máchne, tak zhasne a nebo se rozsvítí. Je to takové abrakadabra, které bude budoucí majitelku určitě bavit. Je to překvapení:-))







8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Soňo! Jestli dovolíte, tak pod poslední příspěvek bych se velmi ráda podepsala také.Príma lyžování u nás v Krkonoších.Stejné dojmy a přání z a pro volební čas. Jenom ten čarovný stůl nemám... Zdravím Eva.

Pondělí řekl(a)...

A já mám zase radost z toho, co jsem se o svých internetových přátelích před volbami dozvěděla - totiž to, že ač se na osobě nejlepšího kandidáta neshodnou, respektují volbu těch ostatních, argumentují, přesvědčují, ale nikoho neurážejí... Fakt mě to hodně potěšilo.

Soňa Malinová řekl(a)...

Evo, na lyžovàní v Krkonoších do dnes vzpomínám.3 km sjezdovka, nádherně upravený svah . Byla jsem tehdy v sedmém měsíci těhotenství. U prvního těhotenství jsem byla fit:-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Asi jsem sledovala na FB ty špatné diskuse .

Pondělí řekl(a)...

Pravda, do takových těch větších diskuzí pod články známých novinářů jsem radši nelezla, to by určitě taková pohoda nebyla :-) Četla jsem jen komentáře svých přátel. A na lyže se těším moooc!

MaličkýJanek řekl(a)...

Taky jsem volil KS až na poslední chvíli, ale je to možná tím, že jsem se až na poslední chvíli zamyslel. Normální člověk asi neměl jinou volbu. Také s ním v hodně věcech nemůžu souhlasit, ale je to pro mě nejlepší prezident. A po pravdě, jsem připravený aby mým prezidentem byl i MZ, to je právě ta demokracie.

Soňa Malinová řekl(a)...

... tři tečky ... Janek už ví:-)

MaličkýJanek řekl(a)...

Sice vím, ale trošku mě to překvapilo, takhle při pondělku a ještě tak brzy po ránu ...