sobota 27. října 2012

Udělej si z věcí, které nerad/a, zábavu.


Dopoledne jsme koukali celá rodina na film, kde hrála herečka z Chůvy k pohledání. Hrozná kravina, ale ty její ksichty a hlášky byly dobrý. Dívala jsem se tak napůl a napůl u toho šila. Mám chuť ušít ještě jednu verzi sedáků (látkovou), ale nevím, kde bych na to vzala čas. Do pondělního natáčení mám ještě dlouhý seznam úkolů a zbývá mi jen jeden den. Obvykle v těchto situacích mám tendenci prokrastinovat*.(Musely jsme si to s Alicí vyhledat na internetu a od té doby to z legrace používáme)
Někdy pauza, i když něco hoří, není na škodu.
V poledne jsem sbalila kluky do Globusu (taky v tom vašem tak dobře vaří?) a pak rovnou do Orlové na bazén. Já  a bazén je kapitola sama o sobě. 
1. Nerada plavu. Obzvláště v krytých bazénech. Kluci plavání milují.
2. Nerada nosím plavky.
3. A hrozně se stydím, když potkám někoho známého.

 První dvě věci jsem vyřešila tím, že jsem zabrala jedno lehátko, vzala si na plavky šedý župan a četla si.
(Kluci se kupodivu chovali slušně. Nedělali žádná salta a jiné blbosti, z kterých trnu.)

Třetímu bodu se obvykle nevyhnu. Samozřejmě  jsem potkala kamaráda s jeho synem, takže jsme nakonec probrali všechny naše děti, jejich  kroužky, práci a starosti středního věku. Nakonec dobrý. 
Asi budu jezdit častěji, vezmu s sebou nějakou kamarádku  a třeba i konečně doladím splývání do vody. Zatím to spíše vypadá , že se topím.
Často musíme dělat věci, které nám až zas tak blízké nejsou. Ať v práci nebo s dětmi, přesto jsou důležité. Moje filozofie posledního roku je, udělat všechno proto, aby aspoň trochu to byla zábava i pro mne.
*("Výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější dobu")


8 komentářů:

Jana Burianová řekl(a)...

Právě se oddávám této činnosti:)
http://vimeo.com/9553205

Soňa Malinová řekl(a)...

Jani, to je krásnééééé

Anonymní řekl(a)...

Marně si lámu hlavu, jak udělám z přípravy referátu zábavu. Termín přednesu se blíží (úterý), mezi tím je jeden sport, potřeba spánku a pracovní pondělí.
Třeba na něco přijdu :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Dobré jídlo, pití a psaní v kavárně?

Anonymní řekl(a)...

Vlezla ti tam nějaká krista, ale je to prokrastinace ;)

Soňa Malinová řekl(a)...

:-)) s krisou to zní ještě lépe

Anonymní řekl(a)...

Chceme fotku v plavkách! :-)

Anonymní řekl(a)...

Dlouho čtu váš web, ráda se dívám na váš design, inspirující fotky (mimochodem čím fotíte?) ale dneska mi nedá nenapsat...s plaváním mám tytéž potíže, kluci ho milují, já nesnáším plavky a hrůza že mě mokrou v bazénu potkají známí mě paralizuje. Ale říkám, si, jak je možné, že někdo jako vy s figurou modelky zažívá plavkovou depresi? Halt je to v hlavě, my ženy, všechny jsme stejné ve své jinakosti! Ale já mám takovou představu, že kdybych měla vaši figuru chodím v plavkách i do kanceláře :-)