neděle 14. října 2012

PKNO a tři kamarádi


Tak trochu nevím, o čem mám dřív psát. A taky jak.
Že bych psala na blog úplně bez obalu a na 100%, to snad ani nikdo ode mne neočekává, přesto dnes mám hroznou chuť psát totálně za sebe , bez ohledu na důsledky.(stejně to zase smažu:-)

Když už jsem prošvihla kvůli churavění designblok, aspoň na PKNO jsem se těšila. Jsou to přesně ty nakopávací akce, kdy člověk vidí, jak jsou druzí úžasně kreativní a zároveň je to pro mě mírně zdrcující, protože tím víc si uvědomuju, jak moc musím na sobě zamakat.

Tentokrát jsem vyrazila i s mým mužem. Už jsem určitě někdy zmiňovala, že kdyby nebyl pastor církve, byl by dobrý grafik. Jeho tyhle věci  zajímají déle než mě.

Na to, že přijde i Petr Skála, jsem úplně zapomněla, ale jak tak sedím v lavici, tak mi blesklo hlavou, že tady asi bude. Tak volám .Petr v tu samou chvíli píše.


 A kdyby se mi to nestalo  už tolikrát (že myšlenka rozpohybuje druhou), tak to ani nezmiňuju.
Mám to velmi často s mým bratrem. Už se ani jeden tomu  nediví. Oba držíme telefon, vytáčíme toho druhého, oba máme obsazeno. Smějeme se.
Vydržte. Má to souvislost.
S Petrem přijel jeho kamarád , prezentující na PKNO Lukáš Veverka. Mnohokrát skloňovaný v rozhovorech, ale do včerejška imaginární.

Tři kamarádi - Veverka, Skála, Jedlička. Pojí je hezká česká příjmení, grafika, motion design, věk, ale  charakterem jsou jinak velmi odlišní.
Dnes tedy o Lukášovi.
Byla jsem fakt zvědavá na jeho práci. Téma, co se zásadního stalo v roce 1982( v roce jeho narození ) bylo sice fajn, ale přece jenom bych  raději viděla co dělá.

vsuvka(já se bez těch vsuvek neobejdu. hrozně mě nebaví vymýšlet oslí můstky a plynoucí věty, ve kterých zašmodrchám všechno, co chci říct. takže sorry, ale bez vsuvek to nepůjde)

tedy vsuvka: Nemám ráda, Lukáši, zkratkovitý způsob ( používání genitálií v umění, v prezentaci ) proto, aby se člověk stal zapamatovatelný. Šmarja. Už to tady bylo stokrát a přesto lidi se tomu pořád uchichtávají, stejně jako vyfocenému lejnu  . Říkám tomu základní škola.

Dnes jsem najela na Lukášovy weby a víc rozumím, proč se tihle tři kamarádí. Je fakt dobrej. Možná by bylo dobrý se nejdřív podívat na interview , o čem vlastně motion design je. Na videu úplně vpravo Petr , hned vedle něho Lukáš.

Lukášova práce -  spoty, grafika, režírování je TADY 
Líbí a moc. Nejvíc snad spot pro Armádu spásy. Tady je nahota na místě. Je to emotion se vším všudy.

(pokračování příště)
























1 komentář:

Lukas Veverka řekl(a)...

Ahoj Soňo. Chtěl bych jen něco dodat ze své strany.
Předně jsem to tam nedával vůbec kvuli "zviditelneni". Proste me prijde vzhledem k povolani te slecny tahle fotka z jeji oficialni webovky adekvatni. Neslo me ani o provokaci nebo tak neco. Kdybych chtel provokovat tak tam u slidu s bodem G, muzu taky narvat makro detail pochvy, ale pouzil jsem typografii protoze tam me zas prislo nejadekvatnejsi vuci te trochu tajemne povaze toho G bodu.
Tohle byla ctvrta pecha kucha na ktere jsem vystupoval. Prezentoval jsem svoje portfolio, prezentoval jsem projekt www.pellico5.cz, ted jsem si chtel zkusit neco jineho, vice osobniho.
A to predevsim proto, ze ja osobne nemam rad prezentace portfolii a praci na pechakucha. Vetsinou se totiz stane ze misto aby vam mluvci stihnul rict to zajimave, tak jen slovne popise to same co vidite vy sami na obrazku. Proste ten format je podle me lepsi na glosovani, ci predani ruznych obecnejsich myslenek, nametu, inspiraci. Proto jsem tentokrat prezentoval cast sve zbirky 1982.

Ale zadny strach, priste to bude zas neco jineho, ja tyhle veci nerad opakuji. :)