úterý 2. října 2012

Sváteční neděle








Je to už taková tradice, že pravidelně na podzim se mi rozkládají vnitřní orgány a pak mě doktoři posílají na různá vyšetření, aby pak zjistili, že mi nic není. Doufám, že i tentokrát.
Na psaní blogu jsem moc neměla náladu. Zítřejší výjezd na designblok jsem taky odpískala. Trochu mi to trhá žíly, protože jsem se těšila nejen na výstavu, ale i na cestu s Kamilou, Janou a Alicí. Nicméně mi trochu zdravého rozumu zůstalo a zachovám klidový režim.
Hlavně mi nepište, ať se brzy uzdravím! :-)) Budu se snažit a dělám všechno proto, aby to bylo brzy.
Napište mi spíš nějakou blbost.:-)

V neděli jsme si udělali po bohoslužbách výlet za mamkou do Beskyd a cestou zpátky se stavili do restaurace v hotelu Miura
Máma tomu říká partyzánský betonový pomník, mě se stavba líbí. Jen si nejsem jistá, jak tento ,,podnik" může fungovat. Nebyla tam ani noha.

Ale! Být z Čech, tak tady jedu na líbánky.
Nádherné okolí, výhledy a za budovou jsme objevili hřiště s netradičními herními prvky.
David byl nejvíc nadšený ze soch od Davida Černého.

                                         Jak nemám ráda bazény, tak tento by mi nevadil.









21 komentářů:

monča řekl(a)...

Tak jestli Ti to funguje takhle pravidelně, skoro by stálo za to si to dopředu zapsat do kalendáře. Taková jakože zdravotní dovolená.
- Větší blbost ze sebe asi dneska už nevymáčknu... Ale ten dobrej konec určitě bude.

la bum řekl(a)...

Taky jsem se nejěk rozložila, dobírám druhé ATB a po čtyřech týdnech začínám pomalu fungovat... Nikdy jsem snad tak dlouho nemarodila a nebylo mi tak zle... No nicméně se manžel alespoň naučil jak se pouští myčka :)) a rozpohyboval se až jsem koukala, uklid, vaření, nádobí, a komplet obstarat děti (4 a 2roky) :)), po prvním takovém víkenu mi z práce v pondělí volal, že je nějakej vyřízenej :)))... přes týden pomohla babička:))...

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo. Můj bratr ma to stejně jak ja a uz preventivně nebere v tomto obdobi zádné nové projekty.Nejradeji bych se uložila k zimními spánku :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Rozpohybovaný manžel:-)

Simsalabim řekl(a)...

haha miura, no, to mi taky obcas vrta hlavou, ale treba te prekvapi, ze jsem tam obcas videla i temer plno (v restauraci). mame to kousek z chaloupky, jidlo maji obvykle vyborne, ale naposled me velmi zklamala cisnice.. ano, mela jsem nestandartni pozadavky (jidlo v prizemi, abych videla na prcka spiciho v aute), ale nebyla tam ANI NOHA.. a ten jeji vyraz a celkove chovani, ouu.. no snad jste meli prijemnejsi zazitek, ja dosud jo, snad to byla jen vyjimka.. kazdopadne jak vidim fotku te prulizky - risli kluci na to, jak "pouzit" tu jakoby skluzavku? ja jsem nad tim s krystofem stala.. a nic mne nenapadlo :)))
btw ja sotva mluvim :( je to letos nejake divoke s tim podzimem..

Jitka řekl(a)...

Když blbost, máš ji mít: Vtip na ráno od naší juniorky(10 let): Co nám dává ovce? Vlnu. Co nám dává prase? Sádlo. Co nám dává kráva? Domácí úkoly.

Soňa Malinová řekl(a)...

Hustý:-)

Anonymní řekl(a)...

Do Vašeho kraje to mám přes celou republiku, tuhle jsem ve vašem kraji byla poprvé, na jedné šílené běžezké akci a Beskydy mě fakt uchvátily, když jsme sbíhali do Ostravice, vybavila se mi báseň Marička Magdónava (...) a když jsme pak sbíhali do Čeladné, tak jsem si vzpoměla na Vás a Vaše realizace z Bydlení, tuším, že v Čeladné byla ta realizace se žlutým kulatým kobercem na stěně :) Tak až za rok zas poběžím kolem, budu víc koukat, hotel jsem neviděla a stavba za shlédnutí rozhodně stojí :)přeji hezký podzim, Pavla

Soňa Malinová řekl(a)...

Co to byla za běžecká akce? Nebylo to 5BV?

Martice řekl(a)...

Soni! Hlavně se brzy uzdrav!!!

:-)

Anonymní řekl(a)...

Beskydská sedmička....5BV teprve bude :) ...šíleně masová záležitost a docela výživné, šly jsme plnou sport trasu, kamarádka mě vytahla....ale hory jsou u Vás nádherné, myslím, že mě zlákají za rok znovu :) hezký den, Pavla

Soňa Malinová řekl(a)...

5BV vymyslel můj kamarád David Říman. O dva roky později někdo celý koncept obšleh a ani se neobtěžovat pozměnit název, jen místo pěti vrcholů dal sedm:-(((
Nicméně časem se ukazuje, že originál je originál.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Vás! Jsem dlouhodobá nakukovatelka a tentokrát mi to nedá a musím komentovat. parafrázuji Achille Gregora:" Pravda váží nejvíc,když Vám stojí na noze. Což považuji za blbost obzvlášť zdařilou." Já taky. Katka

Anonymní řekl(a)...

Kamarádi chodějí oba závody, já letos byla poprvé a co jsem slyšela komentáře tak 5BV je lepší a méně masová, ona je taky trochu o něčem jiném, na 5BV se dozvídáte trasu až v průběhu, vždy na kopci se dozvíte další kopec a kudy se na něj dostanete je na Vás, B7 je tupě oběhnout předem určenou trasu s dalšími třemi tisíci lidí ...já na závod byla pozvána a až postupem času jsem z hrůzou zjišťovala o jak masovou akci se jedná, ale Vaše kopce jsou nádherné, ty mě opravdu nadchly, příští rok do nich vyrazím znovu a uvidí se na který závod, třeba na oba, každý má něco do sebe:)...Davida Římana pozdravujte, má spoustu příznivců , je hloupé, že se závody jmenují podobně, spoustu nováčků to zmátne a až po přihlášení zjistějí, že vlastně chtěli na ten druhý, "původní"...viz já si taky myslela, že jdem 5BV, teď už vím :)
hezký večer, Pavla

Lucie řekl(a)...

Posílám jeden vtip, zn. ptákovina na pobavení po ránu:
Ptá se tygr dinosaura: „Hele, dino, má tě Noe na fejsbůku mezi přáteli?“
„Nemá“.
„Nó, to máš blbý...“

Soňa Malinová řekl(a)...

Ha, to je výborné:-)))

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, jsem Vaší pravidelnou čtenářkou a obdivovatelkou, žádný vtip neznám, takže se ani nebudu o něj pokoušet...jen jsem Vám chtěla napsat, že jsem s Vámi...výjimečně letos Designblok taky nestihnu....každým dnem očekáváme narození prvního potomka, takže nervozita vrcholí :o) ať jste fit a zase ve formě, Vaše psaní mě baví a inspiruje...začala jsem si psát Zápisky z čekaní na mimi. Tak dík. zdravím Bára Růž.

Soňa Malinová řekl(a)...

Zápisky moc doporučuju. Normálně si máloco pamatuju, ale když se podívám na zápis třeba před rokem, je zajímavé, že si přesně vybavím, jak jsme se v tu chvíli , nebo období cítila.
Málokdy jsem schopná dělat něco pravidelně,ale blog se stal něco tak přirozeného, že si nedovedu představit, že bych přestala.

Jana Burianová řekl(a)...

To že je hotel? To teda nevím, jestli by mě někde uprostřed Beskyd napadlo na nějakém výletě něco takového navštívit. Co třeba s košíkem hub a v pohorkách - dalo by se? Přitom budova se mi moc líbí - někam do města - restaurace, kavárna, knihovna, galerie, to všechno v jednom nebo cokoliv jiného, kde by to žilo, využívalo se všech těch zastavěných metrů...takhle to vypadá spíš jako něco, co není pro každého

Zuzana řekl(a)...

Jů, při shlédnutí fotek mě napadlo, škoda, že taková stavba nestojí u nás, ta je povedená! No a ona stojí a dokonce v horách, které mám z celé naší republiky nejraději. Doufám, že se tam jednou podívám, na fotkách je hotel opravdu působivý.

Anonymní řekl(a)...

Soni az se uvidime osobne, reknu ti jak je mozne, ze to funguje bez lidi. A to jsi jeste nenapsala co vse tam je v originalech na zdech. Pa Indoch.