úterý 13. prosince 2011

Spící

V Třinecké nemocnici byli na mě moc hodní. V obou odděleních  měly sestry vzrůšo, protože je tam TA paní z televize a ještě na operačním sále probíhaly rozhovory. V nemocnici většinou všichni mluví po našimu. Legrační řeč- mix češtiny a polštiny.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Slezsk%C3%A1_n%C3%A1%C5%99e%C4%8D%C3%AD
 Nikdo si s tím hlavu neláme a klidně na Vás tak mluví, i kdyby jste nerozuměli.

Jsem zpátky doma.Hrozně unavená a ani nevím z čeho.To asi z toho čerstvého vzduchu třineckých železáren.

Dnes balím, ne balíky, ale sebe. Zítra richtung Pardubice- Praha.
Koupila jsem si hrozně teplou bundu s kapucí, takže klidně můžu chvíli postávat před nádražím s bezdomovci, než si mě klienti vyzvednou.
 Minule jsem jednoho pána vedla k úschově zavazadel.(čtenáři ví, že si tím krátím čas na hlavním nádraží  a navíc , to oni mě oslovují!!!)  Hrozně spěchal  na pohovor a kdyby přišel pozdě , možná by tu práci nedostal. Doufám, že došel v čas a stal se nejlepší z nejlepších adeptů na pracovní místo.

5 komentářů:

janavalachovicova řekl(a)...

snad te pani z televize nebylo nic hrozneho ... ja byla dneska taky v nemocnici a pani sestricka byla strasne vtipna, asi jako hanele vietnamec. napisu k sobe historku ... ato to bylo u tebe cokoli, at je ti lip! ja mam zapal plic a budu ted brouzdat netama ...

Soňa Malinová řekl(a)...

nějak těch zápalů plic u mladých lidí v poslední době je hodně...to je léčba hodně na dlouho.opatruj se a piš.tvůj blog mě moc baví.
mě jen operovali něco v nosohltanu, protože nemůžou přijít na to, proč mě už 3 měsíce bolí celá levá půlka obličeje.ale abych se moc nenudila tak mi pro jistotu nejdřív diagnostikovali podezření na nádor.proto ten pobyt na homolce.dneska si objednám ty vaše krásné lepítka a visačky.

Iveta řekl(a)...

Soni, leva pulka obliceje? Nevim, ale telo je celek. Muze to byt i o spatne chuzi, sedu, proste clovek je nejak jednostranne zkrouceny. Doporucila bych kranio-sakralni terapii. Mam pocit, ze v Havirove nekdo je a ma byt schopny, ale bohuzel neznam jmeno.
Ta terapie dokaze uvolnit a i lebku asi jako zadna jina terapie. A mozna to spustilo neco emocniho, mozna jste se nekdy bouchla a muze to byt i neco z historie. Prosla jsem si tim. Davam to jako tip. Netvrdim, ze to je ta spravna cesta pro Vas.
Kdybych mela vice praxe v kraniu, tak bych se na Vas mrkla, protoze mam jeste Feldenkraise a to se doplnuje. Takhle si jeste netroufam.

Soňa Malinová řekl(a)...

Iveta: samá cizí slova,ale zní to moc hezky...hlavně to s uvolněním lebky..Je pravda,že mě taky bolí levá půlka zas.

Kač řekl(a)...

Soňo, přeji Vám pevné zdraví!