čtvrtek 28. července 2011

Adoptuj si svou sedačku v kině Světozor.

pokračovaní story Praha
Po splnění všech pracovních záležitostí, je třeba se náležitě odměnit a proto jsme vyrazili do kina Světozor.Nakupuju potraviny jen ve večerce...kino Světozor byla pro mě taková malá ,,večerka",,kde je jen pár míst a lidi se tu znají, uvaděč řekne pár slov na začátek a od prvního okamžiku se cítíte jako doma.Krásně měkké polustrované sedačky, které si lidi adoptují , aby  supermarkety a multikina nepohltily to hezké a domácí, co nám tady ještě zbylo.

....Kino Světozor se nechce stát rezervací pro intelektuály, přesto chce uvádět výhradně uměleckou filmovou tvorbu, jejíž spektrum je tak široké, že si z programu vybere každý. Kino Světozor se tak stává ojedinělou alternativou běžné komerční nabídky.....

Každý týden provází premiéra jednoho artového titulu, jeden den v týdnu je vyhrazen k prezentaci dokumentárních filmů a jeden den je vyhrazen k prezentaci menšinových a experimentálních žánrů jako je animace, videoart, netart, reklama, videoklipy, krátký film atd.


Volba padla na Svět v jednom dni. Unikátní projekt ve spolupráci s YOUTUBE a taky neziskovkami, které doručily kamery i do rozvinutých zemí.VO CO DE(to víte Praha). Dobrovolníci po celém světě natočili, co se děje v jejich dni 24.7.2010. Vznikl z toho 4500 hodinový materiál, který střihači skvěle sestříhali, přidali dynamickou hudbu a vypustili do kin.Chvílema si připadáte jako by jste koukali na reklamu od Coca- coly.Ty bubny, rychle se míhající obrázky ...ale pak to najednou zvolní a vidíte ženu, která umírá na rakovinu, děti, které spí v lodi a lidi říkají do kamery věci hrozně dojemné ,osobní,  chytré, zvláštní.Nemáte šanci se ani na chvíli nudit.Šla bych znova.


http://www.kinosvetozor.cz/cz/