úterý 12. července 2011

Origami

Zkušení origamisté se určitě zasmějí, ale je to můj první výtvor  a jsem na něj náležitě pyšná. U druhého  medvěda už budu zkušenější a zvláště u hlavy se nebudu řídit instrukcemi, ale spíše intuicí .Taky noha se měla zúžovat, ale s balícím papírem zas nemůžu dělat zázraky. Pravda , asi v půlce jsem si musela dát pauzu a jít si udělat jídlo . Teprve potom jsem medvěda doskládala. Jako bonus je, že  jsem se naučila pár nových anglických slovíček jako například,,přehněte v jedné pětině":-)) .Origamista má hezký hlas a přirozeně to komentuje...snesla jsem  to slyšet i po desáté, když jsem si nevěděla rady, jak seskládat zadek.( v tu chvíli si tam něco šudlal a nebylo vidět vůbec nic)
http://papertheworld.org/polar.html (ten z modrého papíru)
Kupodivu jsem si zapamatovala všechny úkony hned na poprvé a tím pádem u druhého a s lepším papírem, to bude doufám jednodušší.


(včera to byl kus látky, dneska polštáře)

Ode dneška máme na hlídání ještě další dva kluky.Doufám, že to sousedům nevadí, že ještě o půl desáté večer hrají fotbal.Kromě fotbalu je další důležitá činnost poslouchání hudby.Zavření v pokojí zpívají s Kryštofy.Ještěže to není Šmajda.Co dělají kluci v 15 letech ? To už asi nejsou vůbec doma.