sobota 2. července 2011

Kávárny v Polsku i inne wydarzenia




Do Polska to mám tak asi 20 minut autem.Od mala jsme sledovali polskou televizi, protože u nás bylo kulový. Nejdříve Teddy Ušáček a bajky na dobranoc , později Kino nočne.Dlouho mi nedocházelo, že dabing dělá jen jedna osoba a mluví muže i ženy.Je to zajímavá tradice, která je až do dnes.
Teď, když už jsem velká holka a večerníčky a horory mě nebaví, vyrážím do Polska za designem a kulturou.A taky do kaváren. Oni si to totiž umí užít  a to nejen dobrou kávu, ale v zajímavých interiérech. V
polském Těšíně kavárna dostala nový kabát a samozřejmě byla zachována myšlenka - přehlídka polského designu.Na další kavárnu jsem narazila díky webu DESIGN ALIVE.
Příští týden bychom chtěli s mužem na jeden den vyrazit do Krakowa a doufám, že i tam narazíme na nějaké kavárenské povaleče.
Trochu kutím plán s jednou milou paní z Prahy,že v Praze otevřeme něco podobného.Kavárna s designem.Necháváme tomu volný průběh, ale pokud to vyjde budu happy.
A na závěr perlička.Známá mého muže  včera volala, že letěli letadlem na dovolenou a v letadle byly reklamní časopisy o České republice a narazila v časopise i na mě. Sice nevím, jak jsem se tam ocitla,ale moc děkuji ČSA.Kdyby jste náhodou někam letěli a narazili na tenhle časák, tak bych prosila o jeden výtisk.Díky

3 komentáře:

Petra Líbová řekl(a)...

Milá Soňo, moc ráda k Vám na blog nahlížím! Knížkový barpult mě dnes nadchnul. A Miš Ušatek je vzpomínkou i na mé dětství... Díky.

Soňa řekl(a)...

Jj.Knižní barpurt je skvělý a přemýšlím, komu ho vnutím.

Unknown řekl(a)...

v brne jedna design kaviareň je blízko svoboďáku, ale vyzerá strašne bielo a sterilne, táto poľská je ale podarená a pekná