sobota 14. března 2020

Za dědou do Přerova


( fotky od Dana )

Obvykle D. vytáhne dědu na oběd, ale tentokrát jsme dovezli suroviny a uvařili si oběd sami.
U toho povídání, pak děda vybral film a koukali jsme na černou komedii.



Bývalý letec, co po setmění nevychází ven bez kvéru. Chtěla bych, aby mi to po osmdesátce taky tak pálilo a udržela si smysl pro humor.









Přerov je dost rozporuplný. Města s řekami mají něco do sebe, ale ta necitelná paneláková zástavba městu dost ubírá. Nádherný park, rybník s kachnami, rybáři a pejskaři. Bylo znát, že se lidi snaží držet v bezpečné vzdálenosti od sebe. Vilky moc hezké. 

Pán je v klasické teplákovce a na  boso.

....
Děkuji za všechny komentáře z předešlého příspěvku. 
Před měsícem (   Itálie ještě ani nebyla ve hře) jsem z telefonátů mého bratra šílela. Skoro každý den prognózy, které se bohužel ve všem naplnily. Ten kdyby byl v poradním týmu vlády, byli bychom za vodou:) Nevím, kde to sehnal, ale koupil pro Motol dva dýchací přístroje.

Doufám, že co nejdřív vláda zajistí pro všechny obyvatele roušky a omezí ještě ve větší míře pohyb. Nespoléhat na uvědomělost lidí. I já nemám koule  zakázat Borkovi kamarády.
Ale chystám se na to. 

......
Byla bych radši, kdyby teď David bydlel u nás, ale chápu, že u táty má víc prostoru. Vždycky jsem byla ta, která zajišťovala doktory, školu, praktické věci, byla přísnější, zásadní věci řešili se mnou . Nedá se to dělat do nekonečna, ale tyhle pečovatelské pudy matky  v sobě jen tak neutlumí. 
......

Je nádherná neděle.Chystám se na mytí oken, něco málo udělat v keramické dílně a popojet s účetnictvím. 






7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milá Soni, dědeček je štramák :)… A jistě měl z návštěvy a oběda doma radost. Já bych teda měla. Ale nejvíc jsi mě pobavila s bratrem. Já mám takového syna. Taky před měsícem začal dělat ve firmě organizační opatření. Přiznám, že jsem se mu trošku posmívala, nechápala proč a kde se to v něm bere?? řešil individuálně pro lidi práci, matky, mzdy... Ano, kdyby byli takhle prozíraví ti nahoře, a i my dole ..))) tak to asi vypadalo jinak.. Joo, a docela se bojím. Lenka z Ovy.

Anonymní řekl(a)...

Dcera byla v pondělí v Motole a v úterý nastupovala do nemocnice na operaci. Nyní je v domácím ošetřování, ale tento týden tam musí znovu a za krátký čas další operaci. Dojezdová vzdálenost cca 120 km, ale když nechodíš? A co, když se tam nakazí? Takové nedobré myšlenky se ti honí hlavou. Druhá dcera s přítelem museli dnes urychleně odjet do Prahy - povoláni kvůli práci. Nikdy nevíme co a jak, víme jen, že se musíme chovat zodpovědně. A děda, ten měl dobrý výcvik, je to na něm vidět. Tomu to bude pálit ještě dlouho a moc dobře. Frajer. Tzv. "Stará škola". Zdraví Iwka

Alena řekl(a)...

Pekný človek:-)

Anonymní řekl(a)...

Milá Soni,
to je moc milé překvapení, že dědeček je z Přerova:)
Já se sem přistěhovala za budoucím manželem v 2001 a zatím jsem toho nelitovala. Žije tu spousta bezva lidí, a když víš, kam jít, je tu krásně:)
Ať se daří! Ode dneška mám Home Office, v bývalém zaměstnání nemyslitelná věc! Jsem z toho nadšená, že během práce si stihnu i pověsit prádlo, vyplet zahradu, udělat třeba čistku šatníku...
Hodně pozitivních dní, slunce v duši, Krumlenka

Ilona řekl(a)...

Zdravím z Přerova!

Soňa Malinová řekl(a)...

Zdravím Přerovačky!

Soňa Malinová řekl(a)...

Přeju Iwko, ať to všechno dobře dopadne.