neděle 29. března 2020

Nápad vyrazit na Smrk...


...mělo více lidí. Což o to. Orouškované páry v pohodě, ale velká skupina lidí, která řvala tak, že je bylo slyšet několik metrů dopředu i dozadu, nás nakonec vyhnala na neznačenou stezku.



Úplné blaho. Na plíce i na duši. 


K večeru jsem si pročetla zprávy. Pro vnitřní pohodu by bylo jednodušší nic nečíst, ale to bych se zas nemohla ( aspoň malým dílem) zapojit do pomoci. Na druhou stranu, každý musí znát své možnosti a limity a pokud vás informace paralyzují, tak je raději nečtěte a pusťte si raději nějaký veselý film, zavolejte známým, dejte si nějakou dobrotu.
....

Sbírka na masky pořád probíhá. odkaz v předešlém příspěvku. Skvělý, optimistický rozhovor o projektu ZDE 
Nutně je potřebují lidé v sociálních službách. Nestačí roušky. Pokud neochráníme pečovatele, ohrozíme tu nejslabší skupinu - staré lidi. Tím se přetíží zdravotní systém. Zlobíme se na lidi na ulici bez roušky a přitom v soc. službách  je časovaná bomba. Nečekejme na stát.


Co hezkého na závěr ?
Ta koncentrace dobra a  úsilí musí přinést výsledky. Během 14 dnů  firmy a vědci vybudovali výrobní linky a už se  to chrlí.  Z šíleného chaosu se přechází na koordinované týmy. 
Pokud každý z nás bude pečovat o své rodiče ( aspoň tím, že je nebude navštěvovat a bude do nich vrchem spodem hučet, aby dodržovali nařízení), bude stoupat počet uzdravených a čísla úmrtí budou nízká. 

S mámou se občas vidím v roušce mezi dveřmi, když si něco předáváme. Těším se, až si zajdeme spolu na kafe.









6 komentářů:

Jana řekl(a)...

To je taková paráda, číst něco k věci a zároveň ne negativního! Vidím to podobně. Nejvíc se těším, až zase půjdeme do kostela. A až budu moct podat ruku kamarádovi, kterému před dvěma týdny náhle umřel táta.

Anonymní řekl(a)...

Sono,dekuji za Vas blog,je to pro me relax, inspirace,zamysleni a nejen v teto dobe.Mejte se fajne a piste dal:) Iveta

Jana Burianová řekl(a)...

Šiju roušky už od 12.3....pro 2 Domovy pro seniory. Do doby, než se nakazil první pacient, neměli vůbec nic. Jednou, asi před týdnem, jim dovezli 30 respirátorů a 50 roušek pro 100 zdravotníků. Byli neskutečně vděční za ty šité, protože chtěli ochránit své klienty. Teď se nestačím divit tomu povyku a ping pongu mezi ministrama o závozech 3 dny zpátky... je to smlutné a díky za všechny lidi, kteří svým selským rozumem přišli na to, na co ministerstvo až teď...

Anonymní řekl(a)...

Pod kanonádou - ale oprávněnou - o domovech důchodců jsem si s obrovskou lítostí uvědomila, že nikde nikdo nezmínil úžasné ženské z Domácí péče...
Magda

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji za povzbuzení. Jani, jste úžasná. Ať se daří v šítí i v životě.

Soňa Malinová řekl(a)...

Magdi, máte naprostou pravdu . Sama se trochu přispívám na Ondrášek a sleduji, jak je to záslužná práce.