pátek 17. listopadu 2017

Polyfázový spánek


                       
Nevím jak vám, ale mě se v průběhu života mění spánkový režim. Když byly děti malé, byla jsem vzhůru skoro každý den do jedné. Noc byla moje nejproduktivnější část dne . Typická sova. Spala jsem 5 - 6 hodin. Jít spát přes den bylo pro mě nemyslitelné, i když by se čas našel. Takový ten vnitřní bič, že přes den se prostě nespí.


Poslední dobou usínám v deset a ve čtyři jsem vzhůru. Víc než 6 hodin spánku nedám. Nesnažím se usnout. Vstanu , pracuju. V poledne, pokud je to jen trochu možné spím 15-30 minut

Kupodivu to praktukují nejen ti, co jsou na volné noze, ale i zaměstanci. Dají si rychlý oběd a na chvíli to zalomí.

Můj kamarád Marek je schopen si jít lehnout na deset minut . Prostě se jde v galerii natáhnout dozadu na gauč  a vrací se úplně svěží.
Půl hodina spánku v poledne vynahradí 2 hodiny spánku v noci.

Víc o polyfázovém spánku  TADY






8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, Soňo, asi poslední půlrok to mám taky tak, po deváté umřu a před čtvrtou jsem vzhůru a už nezaberu. Snažím se ležet ještě aspoň do pěti. Akorát v práci si dát šlofíka fakt nemůžu, takže přilezu domů vyřízená, hotová a někdy zadřímnu u telky. Nikdy jsem o tomto spánku neslyšela, tak si to pěkně prostuduju :-).Mějte se fajn. Petra

Soňa Malinová řekl(a)...

Taky jse na to natrefila nedávno. Zajímavé čtení je, jak lidé spali kdysi.Třeba ve středověku. Osmihodinový spánek se,,zavedl" až s průmyslovou revolucí.

VLNOVKA řekl(a)...

Děkuji, Soni, za trefné téma... Těším se, počtu si. Já spím teď taky velmi málo... a můj muž mi přimomíná, že bez spánku brzy zestárnu :(. Tak třeba tam je i něco o tom...
Jana

Soňa Malinová řekl(a)...

No, hlavně je člověk daleko víc nemocný. Dnes jsem tu svoji půlhodinu protáhla na 1,5 hodiny :) Ale díky tomu ještě teď večer jsem schopná dělat ve 3D nový návrh.

Anonymní řekl(a)...

Tak může za to i pokles estrogenu...holt příroda je příroda..i když vy jste teda mladá a krásná!!Saša

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Soni,
dávám si každý den 20 minut max. Nesmím víc, to jsou vyřízená a nepoužitelná. Fakt mě to parádně nakopne a jedu bez problému do večera. Mám výhodu, že usnu během chviličky.
Super článek. Díky.
Dobrou:)
Zuza

5689 řekl(a)...

zzzzz2018.8.22
ugg boots clearance
saics running shoes
supreme shirt
vibram five fingers
uggs outlet
jordan 8
bottega
ugg boots
golden goose
canada goose outlet

jeje řekl(a)...

ugg boots
fitflops clearance
nike shoes
coach outlet online
coach outlet
canada goose outlet
reebok outlet
coach outlet online
hermes belt
ray ban sunglasses