pondělí 27. listopadu 2017

Bratislava - část první


Navzdory špatnému začátku, byl  víkend úžasný.
V pátek jsem odpadla do postele se zimnicí a rozhašeným žlučníkem. V sobotu  ráno na cestě do Bratislavy jsme se stihli pohádat a protože D. umí být zabejčený, měla jsem tři hodiny ticha na rozjímání, kdo za to může. Tím jsme  hned v úvodu vyčerpali všechny komplikace a zbytek víkendu si jen užívali.

S Kamilou ( sestra Andreje Balca v červeném svetru) jsme obhlídly obchod Slavica, výstavy v soukromé galerii NEDBALKA  a nakonec jsme se všichni slezli v restauraci v Pezinku. To ovšem byl jen předvoj skutečného kulturního zážitku. 
Šli jsme na koncert, o kterém mi tvrdili, že to není až tak meditatívny a altenatívny .

Prvních 15 minut hudebník jen vyluzoval zvuky na kytaru a sem tam praštil do kláves. Hudební produkci ozvláštňoval naprosto svobodnými pohyby. Některé sklaby měly i text. Bohužel si pamatuju jen jednu píseň, kde opakoval hasičák, vodovod, kokain, pervitín a heroín.
Uvězněni v sedačkách v malém sále jsme zůstali až do konce. Kamila hned od začátku propukala v záchvaty smíchu. Takový ten smích co nejde ovládat a vlastně už ani nevíš, čemu se směješ. Divím se, že nás nevyvedli. Na koncert budeme ještě dlouho vzpomínat. 
S  D. vymýšlíme pomstu. Už máme pár tipů na kulturní zážitek v Havířově, až nás poctí návštěvou. 




Bez kavárenského povalování by to nešlo. Víc o kavárnách  TADY
 Kavárna Urbanhouse má spojený prostor s prodejnou knih. Pár hezkých lustrů, kazetový strop přetřený na černo a hned to vypadá zajímavěji.



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jeee proto jste nebyla na Meat designu..? ��