čtvrtek 2. listopadu 2017

Jak to jde

Po roce střídavé péče musím sebekriticky říct, že jsem přešla  z extrému do extrému. Zatím co jsem měla od jejich první třídy lehkou neurózu pokaždé, když jsem otevírala známky na netu, tak z  každodenního drilu a dokopávání jsem se přesunula do módu : ,,nějak to dopadne". Dopadlo to tak, že oba mají tak strašné známky, že je na čase se vrátit do role dozorčího a doučujícího.

........

Snažím se vyrobit talíře na polévku. Prozatím mám 15 aušusů. Tolik práce a pak na talíři chybí tu kytka, tam stonek, tu je moc mělká, kytky bledé  nebo z těžko pochopitelných důvodů se glazura někde ,,sbalí".

........

Od neděle točím Bydlet jako Rusalka. Už to chci mít za sebou . Tolik příprav a stresu. A vlastně nevím, jestli výsledek to vyváží.


No tak jsem si postěžovala a můžu jít spát.

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Soni zrovna jsem ve stádiu kdy držím svoje holčičky doslova pod krkem a jsem z te školy tak unavená.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jsem si tak nějak naivně myslela, že třeba už to časem půjde samo.

Soňa Malinová řekl(a)...

Já měla děsnou krizi po 10 letech. V červnu už jsem stříhala metr:)

VLNOVKA řekl(a)...

Soni, vždyť jsou VAŠI! Oni už z principu musí být šikovní a v "tom svém" úspěšní! Jak se to říká o tom jablku... ?? :-)) Hlavu hore. Náš M. je zas ak extrémně zodpověný a málem, že ho dvojka nerozhodí.. A my si s manželem trháme vlasy!!
A těším se na aušusy! Doufám, že se povedou i krokusové :-)) Néé, to nepřeju..
Jana

Soňa Malinová řekl(a)...

Samé krokusy:)

Anonymní řekl(a)...

Soňo,oba mí synové mají schizofrenii.17,19let!
Dala bych všechno za to,aby byli zdraví a měli špatné známky.
Berte je takové jaké jsou:)
Kamila

Anonymní řekl(a)...

Treba len vydržať základku!

Soňa Malinová řekl(a)...

Kamilo, na to často myslím.Že zdraví je nej a Vás obdivuju.Musí to být hodně těžké.

Anonymní řekl(a)...

Soňi,
nevěšte hlavu
já měla v sedmičce dvě čtyřky, několik troek v osmičce jednu 4 v devítce jsem to dotáhla na pět trojek. Základka pro mě byla jedna velká demotivace, nebavilo mě to.Na střední ve třeťáku vyznamenání matura jedna dvojka na VŠ červený diplom. Ten jsem chtěla tisíckrát jít mrsknout matikářce ze základky na stůl, aby viděla,že ten debil, kterej na to kašlal celých 9 let to dal. Často potkávám elitu našeho města - gympláky jak jdou naoběd. Je to zvěř!!!!Možná se dobře učej a maj výsledky, spoustu z nich premianti z dobře fungujících doktorských a učitelských rodin, ale chovat se, je nikdo nenaučil. Uhnou se vám jedině v případě, že jedete s kočárkem nebo pajdáte o holi. Já mám prioritu jasnou - vychovat hlavně slušného člověka,za kterého se nebudu stydět, známky jsou až na dalším místě!
Ať to jde!
Pavla

Ilona Ř. řekl(a)...

Soňo,
chápu to, i tu střídavou péči jsme několik let měli !
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že to neprospívá nikomu, dětem ani rodičům!
Mám doma také jednu puberťačku a ta nám dává zabrat!
Škola je jen místo pro setkávání s kamarády.
Je začátek listopadu a už to dotáhla na třídní důtku, ve škole jsme si s třídní pěkně popovídaly :-o
Poradím jen vydržet!
P.S Z toho co tu mám možnost číst, myslím, že Vaši kluci se v životě neztratí!

Mirjanka řekl(a)...

U nás podobně. Až na tu střídavou péči. Včera jsem sebrala odvahu a prohlédla elektronické žk. Je to na frťana, aspoň půllitrového pro nás rodiče. Držme si palce, ať to přežijem.

Jana řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Jako učitelka můžu říct,že jsem nezažila ve své práci nic horšího než sledovat jak se střídavá péče podepisuje na dvou citlivých dětech... Dítě potřebuje jeden stabilní domov. Výsledky ve škole pak u nich byly jen odrazem toho,co prožívaly.. Ivča

Anonymní řekl(a)...

Včera jsem na el.žákovské zjistila, že ml.syn dostal pátou nedostatečnou z češtiny(diktátů). To už jsem nevydržela a napsala p.učitelce mail, ať si pročte jeho spisy neb je syn dyslektik a navíc přestoupil na druhý stupeň a jinou školu.Na té původní chodil do dyslekt.kroužku a také platíme doučování, ale to p.učitelce asi nějak uniká. No nic - to"nějak" dopadne. Zase budu za hysterickou matku.
A co se týče střídavé péče - nevím, zatím s tím nemám zkušenosti, ale chtěla bych říct, že když vztah nefunguje,stejně to děti vycítí a nesou si to sebou. Chci se Soni zastat - ano,jsme matky už do konce života,uděláme pro ně vše možné, jsme za děti a jejich vývoj zodpovědné, ale nežijeme jejich život. Máme i ten svůj.
Hezký večer všem
Katka z KM

Soňa Malinová řekl(a)...

Věřím, že na malých dětech se střídavá péče podepíše, obvzláště když rodiče po rozvodu spolu nevycházejí. Naše děti jsou v tomto směru úplně v pohodě, protože spolu vycházíme hezky. Jen prostě potřebují můj dril:)

5689 řekl(a)...

zzzzz2018.8.22
canada goose jackets
supreme outlet
pandora
christian louboutin shoes
canada goose jackets
coach outlet online
mulberry uk
dsquared2
pandora jewelry
ralph lauren outlet