úterý 9. května 2017

Stokrát nic, občas zabije i mě...

...nebo aspoń sejme tak, že se klidně rozbrečím v čekárně, v autoservisu a vlastně všude, kde musím promluvit.( závidím těm, kterým je tak trapně, že by si radši vytlačili oči z důlku, než by se na veřejnosti rozbrečeli)

Ale když  nad tím večer přemýšlím, vlastně o nic nešlo.

No a co, že můžu pouštět v kufru auta lodičky, že nejede sekačka a seznam osobních a pracovních úkolů je delší než půl metru.
Výhoda tohoto rozloženého stavu byla, že mě všude měli potřebu zachránit.
V servisu na sekačky mě uklidnili, že bude jak nová, v autorizovaném servise vyměnili rozbité boční zrcátko ( byla jsem pevně přesvědčená, že se mezi ten autobus a protijedoucí vozidlo stoprocentně vejdu), dali mi typ, kudy teče voda do auta a v servise u nás v Havru  si zarezervovali hned  další den na zatmelení díry.

V čekárně u zubaře jsem byla naštěstí  jen doprovod .

Na VZP jsem dorazila s prázdným přehledem za rok 2016 ( s měsíčním zpožděním) , půl hodiny po zavírací době. Budova otevřená, jedna kancelář taky, paní mě pozvala dál, vyplnila celý formulář. Asi anděl. Doufám, že i oni mají přehled, kam tyhle papíry posílat.

Vrátila jsem  knihy ve dvou knihovnách.

Večer si Borek nutně potřeboval nalepit krabice na zeď s mojí asistencí.

Občas v noci  myslím na to, co jsem mohla udělat nebo říct jinak, snažím se najít kořen problému a dnes víc než kdy jindy cítím, že všechnu sílu mi vzala  zbytečná očekávání.

Ukázkový příklad je u matek malých dětí. Když jim muž odjede na služební cestu, ví, že jsou na to samy , všechno si tak nějak zorganizují. Hroutí se ve chvíli, když je muž doma a ony čekají, že jim pomůže. Nevyřčená očekávání vysávají víc než hromada úkolů.


                                                               mainstream jede:)

14 komentářů:

zuzu řekl(a)...

Poslední odstavec je přesný.

Lucie Konečná řekl(a)...

Já bych mohla ty tvý příspěvky psát sama :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ještě jsem zapomněla připsat , že v knihovnách jsem zaplatila dohromady 300,-.

Pru Den řekl(a)...

...ženy držme při sobě...jsme jedna jak druhá...krásný den všem!

Myyna řekl(a)...

Já se v sobotu rozbrečela na letišti. Bohužel jsem v nikom pocit ochrany a pomoci nevyvolala. Pak jsem se utěšovala, že na letišti ty slzy vlastně až tak nevadí, můžu se tvářit, že odlétám od někoho milovaného. :)

Anonymní řekl(a)...

Svatá pravda, vždy když jsem s děvčaty doma sama tak najednou zavládne klid a mír, žádná očekávání, prostě vím, že je to jen na mě a holky se taky najednou uklidní, nesnaží se vyprávět jedna přes druhou a i usínání pohoda. :-) A pláč je zdravý a ukáže, že jsme křehké.
Andrea T.

Pondělí řekl(a)...

To je přesný. Jen já teda jsem ten typ, co brečí o samotě v rohu ložnice. Jo a ten přehled na VZP jsi nesla pozdě jen o týden. :-) Někdy Ti povykládám svoji daňovo-sociálně-pojišťovací story...

Soňa Malinová řekl(a)...

A nevíš, kde to má být do osmi dnů? To se bude na OSSZ, kde jsme ještě nebyla:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Myyna- v čekárně si museli myslet, že mám hrozné bolesti zubů:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky za vzakyz Andreo, Deni Pru, Lucie a Zuzu

Anonymní řekl(a)...

Přehled OSSZ měl být do 2.5. /to ještě není taková hrůza/, platba doplatku do 8 dnů od podání přehledu.
Moc ráda čtu Vaše příspěvky, moc Vám fandím a moc Vás obdivuji!
Přeji hezký den.
Veronika /které manžel neodjel na služebku, ale k jiné a v autoservisu už se nehroutím:)/

Pondělí řekl(a)...

Jak píše Veronika :-)

Veronika P. řekl(a)...

Soňo, vy jste skvělá! ;-)
V.

Anonymní řekl(a)...

Nekdy zivot prinasi tezke chvile, ale to prejde a zase bude klidek. Co se tyka sekacky, taky se mi rozbila, dala do servisu, ale dostala jsem spatnou zpravu, ze oprava by stala temer stejne jak nova. Tak musim poridit nejakou novou. Zatim u me vede tato - https://www.naradi-vesely.cz/sekacka-na-travu-em461s.html tak snad vydrzi dele jak ta minula. Jinak drzim palce a at se dari!