pondělí 19. srpna 2013

Výhledy

Čím začít? Tolik hezkých věcí.

Měla jsem plán + jeden náhradní.
1.Pracovní schůzka v Olomouci, přesun na letiště do Šumperku, budu pít alkohol...spacák s sebou.
2.Vynechám alkohol a večer ještě dojedu k rodičům manžela na chalupu.

Už když jsem se blížila k hangáru, bylo mi jasné, že pokračuju směr Staré Město, protože to vypadalo jako jeden velký pánský mejdan. Ženy by se daly na prstech spočítat.
Naštěstí jsem pár lidí z konstruktérů znala, takže jsme celé odpoledne probírali letadlo a výstavu na hranicích Švýcarska, na kterou jsem neletěla.(vzpomínáte?)
V pět odpoledne už měla půlka z nich lehce kalný pohled.
..............................
vsuvka: Všechno, o čem jsme na minulé pracovní schůzce mluvili, předělali. Je za tím vidět spousta práce. Pochromavané kovové části, vystříkaný korpus a palubová deska, co nejvíce skryté kabely, průhledná hadice na chlazení kabiny. Fakt hezký.
...............................
Na chvíli jsem se nechala vynést nad krajinu. Tentokrát jsem se hrozně bála. Pilot mě po přistání pochválit, že na to, jak to s námi házelo, jsem byla klidná. To netušil, že mi jen moje hrdost zabránila se mu vrhnout kolem krku a prosit, ať už přistaneme. Chvíli si dám pauzu:-)

V sedm večer jsem už byla v  u Malinů. Fotky asi mluví za vše. Osada čítá všeho všudy 4 chalupy. Jinak samota, kopce, pasoucí se krávy , cvrčci a večer tma tmoucí. Je to tam tak hezké, že první dojmy jsou vždycky hodně silné. A to i přesto, že tam jezdím už 16 let.


Ještě před setměním jsme se švagrovou, která dorazila o den dříve, vyrazily do kopců. U čtvrté chalupy jsme se zasekly. Nejdříve Iva probrala s paní Naďou všechny drby, později se ukázalo, že na zahradě je i Markéta( holka, co založila neziskovku Čisté nebe a měla prezentaci na Pecha Kucha Night Ostrava těsně přede mnou).Svět je malý. Seděly jsme do noci u ohně, popíjely s nimi víno...lehce ovíněné se vrátily na chalupu.
Pamatuju si, že v jednu ráno jsem Ivě říkala, že jsem už fakt strašně unavená a v tu chvíli usla. To ale Ivě nezabránilo, aby mi ještě povyprávěla celý obsah jedné knihy. Prý to byl hezký monolog.

Ráno do hor na borůvky s Ivou a mamkou od Michala. Poprvé v životě jsem sbírala borůvky ve spodním prádle:-))
Domů jsem si dovezla výslužku a nové recepty na koláč.
Sotva jsme se všichni sjeli dohromady, muž odjíždí zítra na týden pryč. Letošní prázdniny hrozně letí. Ostatně jako každý rok.







výhled ze stodoly


tady se snídá , obědvá i večeří a přitom zíráme na protější kopce 


Jak může někdo ve 47 letech vypadat po ránu tak báječně, to mi není jasné.

7 komentářů:

monča řekl(a)...

Dostaly mě ty klacíky srovnaný podle tloušťky úhledně v koších! Mohla bych si prosím vypůjčit toho permoníka co to vytvořil na pár měsíců, aby mi taky takhle pěkně srovnal chatu? Děkuju! Budu ho taky krmit rybízovýma a ostružinovýma koláčema, jak je zvyklý.

Soňa Malinová řekl(a)...

Chi.Permoník má rybíz opravdu moc rád.

Simsalabim řekl(a)...

ty blaho, to je nadherne misto. myslim ze pani tchyne ten recept na krasu dobre zna ( pobyvat co nejvic na tehle uzasne chalupe v tomhle miste .)) btw soni, nahodila jsem konecne ten muj ikea hack ,)

Soňa Malinová řekl(a)...

to by mela svagrova radost, ze jsi z ni udělala tchýni:-)
Kde uvidím tvůj IKEA hack?

Amelie řekl(a)...

Nádherné fotky, ten kříž je úžasný.

Soňa Malinová řekl(a)...

Hned bych jela zpátky.

Barbora Grünwaldová řekl(a)...

Úžasné ... jako z pohádky!