sobota 11. srpna 2012

Lepší něco než nic....

....si pořád opakuju při tvoření portfolia. Znám poměrně dost lidí, co  několik let nemají své portfólio nebo logo jenom proto, že nic není dost dobré. Obvykle grafici  a webdesignéři:-)
Grafiku e-shopu Malinadesign jsem před čtyřmi lety splácala za jedno odpoledne a podobně je tomu u tvoření portfólia. Je to ve stylu:,,Tak co třeba, Pavle , tohle?"
Pavel nakonec weby programuje od A do Z  . Veliký bonus je, že web  se snaží  naprogramovat i pro prohlížení   v  telefonu tak, aby náhled zůstal stejný. 
Sama jsme zvědavá, jaký bude uvnitř redakční sytém, do kterého zatím nemám přístup.

S čím jsem naprosto spokojená, je struktura a přehlednost informací.
Jediné matoucí , že back je ve skutečnosti ikona maliny. Pro sváteční uživatele to může být zásek. Než na to přijdou, radši použijí šipku na monitoru.
Uvidíme . Vyzkoušíme.





Vtipné je, že všechny časopisy , kde o mně psali, jsem vyhodila. Vypadá to, že kolonka TISK bude prázdná:-)


8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

je to moc krasne :-)

Sunnytime řekl(a)...

Rada k tej web stranke - nie je moc dobre testovat IQ uzivatelov nestandardnym riesenim. Stranka ma byt prirodzene uchopitelna. Back ma byt back a logo ma byt logo. Nehovoriac o tom, ze spajat logo svojej firmy prave so "spiatocnickym" "back" nie je to co by designer asi chcel. ;)
Inak mat portfolio je super a v tomto casto obuvnikove deti chodia bose.

Soňa Malinová řekl(a)...

,, není dobré testovat IQ uživatelů" je super hláška...nechám si poradit. díky

Anonymní řekl(a)...

Reflexivně a přirozeně u každé webovky tajně doufám, že logo či název nahoře bude mít i funkci, která mě přivede na hlavní stranu. Nikdy jsem o tom nepřemýšlela, opravdu přirozeně. Až tento článek mě přinutil zamyslet se. Píšu to záměrně i jako protipól k Sunnytime. Prostě každý člověk je jiný. Jinak jsem v IT zdatná a také jsem programovala.

Soňa Malinová řekl(a)...

Neznám jedinou ženu, která umí programovat.Je to pro mě totální scifi.Taky díky za názor.

Anonymní řekl(a)...

všechny časopisy archivují v knihovně, kde lze většinou i skenovat, kopírovat...
také máme na webu back jako logo, přijde mi to logické

suva

Sunnytime řekl(a)...

Back je len navrat na predoslu pozera nu stranu. Ak bol mysleny navrat na Home t.j. hlavnu stranu webu, tak suhlasim s Anonymni - zvykne sa to pouzivat a uzivatelia to tak spontanne mozu pouzit. Pouzitelnost webu sa doporucuje testovat na nahodnych ludoch z okolia. Autor webu im nesmie nic naznacovat, len ticho trpiet aki su ti ludia nechapavi. :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ano , malina vrací na hlavní stranu.
Napadá mě pár lidí, kteří budou ideální na testování :-)