pátek 10. srpna 2012

Dejte na recenzi









Na doporučení kamaráda jsem včera večer vyrazila do OV na Woodyho Allena.
Kdyby jsem si předtím přečetla recenze, určitě bych zůstala doma. Pokud recenzenti nenachází na filmu žádné pozitivum , něco na tom bude.
FFFILM to přesně vystihl. Co mně osobně vadilo, kromě velmi chabého scénáře, byla příšerná hudba, hlasití Italové a rozhovory, u kterých pořád čekáte nějakou vtipnou pointu a ona nikde. 
Pokud srovnám například béčkový romantický film ,,Svatba podle Mary"s woodyallenovským filmem, může se Mary v klidu zařadit do zlatého fondu kinematografie.




V noci jsme vyšly z kina a narazily jsme na sochu Čestmíra Sušky.
Pokud se nepletu, tak do konce prázdnin můžete vidět jeho perforované nádrže v DOXu.
Není to krása? 
Čestmír Suška má ve své vlastní tvorbě za sebou celou řadu etap, které na první pohled vždy souvisely s některým ze sochařských materiálů. Soubor perforovaných a svařovaných průmyslových nádrží a jejich mutací, který výstavou Outside / Inside v centru DOX vrcholí, se tváří zdánlivě odtažitě od předchozích postupů. Princip slupky a svébytného vnitřního prostoru se však objevuje už v jeho dřívějších objektech z pálené hlíny. Na rezidenčním pobytu ve Vermontu v roce 2005 se Suška setkal s americkou variantou nádrží na topná média v místní sběrně kovových odpadů. Z amatéra brzy vyspěl v profesionála a za tři měsíce zvládal virtuózní krajkářské struktury a střádal odřezané prvky jako vedlejší produkt, provokující k dalšímu použití. Nejdřív je složil v plošných instalacích a pak je dál otiskl na papír. Netrvalo dlouho a železné elementy začal svařovat zpět do zcela nové prostorové skladby.

Žádné komentáře: