čtvrtek 26. října 2023

Jiří John, Pavel Šmíd, Antonín Tomalík, Jaroslav Kapec

 V neděli mě D. vyvezl za uměním. A nemusel ani daleko. V Ostravě v Domě umění mají čtyři krásné výstavy. 



















....

Zítra workshop  pro veřejnost s Ivem Sumcem v mojí galerii . Moc se těším. 
V neděli mejdan s kamarádkami. V pondělí a úterý  workshop s gymplem. Do Vánoc je to vždycky svižné. 

Přečetla jsem dvě knihy na téma skloubení mateřství a práce. Tohle už mám sice za sebou, ale zajímalo mě, jak to mají ženy o generaci mladší. 
( přihlásila jsem se do knihovny)

Máma má práci . Chtěla jsem jí dát švagrové, ale měla by spíš depresi, kolik toho ty ženské zvládnou. Mýtus o super hrdinkách spíš kniha posílila. Ale zajímavé to určitě je.

V knize Je všechno dobrý se mi líbil hned první rozhovor s Klárou Vytiskovou. To jak moc dá na svoji intuici. Pomohlo mi to se rozhodnout v jedné oblasti podnikání. 

Pokud máte tip na nějakou inspirativní knihu, napište. Budu ráda. 

6 komentářů:

Veronika řekl(a)...

Soni, já teď o víkendu dočetla Náčelníka od Aleše Palána. Je to kniha rozhovorů s devadesátiletým pánem, který dá se říct objevil Jizerské hory. Jeho Kniha o Jizerských horách je prý legendární a kniha Karpatské hry údajně změnila život mnoha lidem. Náčelníka (Miloslava Nevrlého) jsem do té doby jako auotra neznala, Palánovy rozhovory mám ráda, tak jsem se nechala překvapit. A přiznám se, že mě knížka dostala, dost jsem ji obrečela. Zpětně bych řekla, že možná ani ne tak kvůli obsahu, jako kvůli tomu, jaké otázky a témata ve mě otevřela, silný zážitek. Jinak je to krásná kniha plná skromnosti, vděčnosti a pokory k životu a přírodě. Určitě doporučuji.

A když píšete o registraci do knihovny, posílám jeden tip. Zjistila jsem, že naše městská knihovna spolupracuje s eshopem Palmknihy, díky kterým si prostřednictvím své knihovny můžete vypůjčit jakoukoliv eknihu z Palmknih. Já osobně čtu eknihy ráda, takže jsem to uvítala, protože nabídka titulů je tam velká. Určitě tuto možnost poskytují knihovny ve více městech, za mě fajn řešení, pokud člověk nepotřebuje nutně knihy kupovat fyzicky a nemá třeba budget ani na pořizování eknih.

Soňa Malinová řekl(a)...

Moc děkuji za oba tipy.

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji třeba knihy Dítě v síti nebo Digiděti. A jinak lituji, že je Ostrava tak daleko, tam na výstavy bohužel nejezdíme.

Ela řekl(a)...

Mě moc bavilo Milk&Honey z Wo-men nakladatelství. Rozhovory s umělkyněmi o mateřství.

Anonymní řekl(a)...

Za mě nyní Inspirace Baťa od Gabriely Končitíkové. Ale možná jste už četla. Objevila jsem ji v knihovně. A už teď mě posunula. Eva Fr.

برند ربکا řekl(a)...

https://abanashop.ir/product_brand/%d8%b1%d8%a8%da%a9%d8%a7/
برند ربکا یکی از معروف‌ترین برندهای تولید لوازم آرایشی و مراقبت از پوست در کشور انگلستان می‌باشد. برند ربکا با تمرکز بر ارائه محصولات با بالاترین کیفیت با فرمولاسیون‌های منحصربه‌فرد در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد.