středa 25. října 2023

Co nového pracovně

 Dodělala jsem studii domu v CHKO, až na to, že to teď drhne na straně projektanta. Že já na tu architekturu nešla!

 Dům  má uvnitř pasáž, kterou se projde až na zahradu. O co je navenek jednoduchý, o to uvnitř zajímavější. V CHKO je  daný sklon střechy, materiály, půdorys a jiné normy, což je dobře. 





otevřenou galerii

Koláž ilustračních obrázků, které pomáhají si dům představit. 

....


Ještě zpětně fotka ze stánku Elle Decoration. 
....



Tady se natírá ve velkém. 



Konečně se blíží fáze zařizování. Přišly vzorky obkladů. 

Koukám, že vizualizaci jsem vytvořila v srpnu 2021. U rekonstrukcí je to běh na dlouhou trať. V 2024 bude obklad na stěně.
Dlouhodobé projekty prokládám krátkodobými. Momentálně tři kuchyně, dva obývací pokoje a čekají mě dva dětské a jeden obývací. 

( podklady elektro) 

Z původní ložnice a šatny jsou dva pokojíčky. Už nastoupili stolaři. Rodiče se často bojí, jestli jejich dítě bude mít pro sebe dostatek prostoru. Z vlastní zkušenosti a zkušenosti mých kamarádek vím, že  od  určitého věku je dětem úplně jedno, kolik mají místa, jen ať nejsou se sourozencem a můžou se někam zašít. V rámci zachování psychického zdraví  doporučuji. 

...



Od jarního covidu se pořád fyzicky sbírám. S každou virózou se mi vrací bolesti hlavy, zad a nervů v obličeji.  Kdybych čekala, až mě nic nebude bolet a nebudu unavená, tak nikdy nejdu běhat, plavat nebo na kolo.  Dnes na power jogu. Je to spíš intenzivní strečink než joga.
Moje máma ( 74) každý den ráno cvičí v posteli a pak procházka. Jednou týdně s ženskýma bowling. S přítelem golf.  Navzdory tomu, že má chronickou obstrukční plicní nemoc. Zásada je, nečekat na vhodné počasí, chvíli. Ta nepřijde. Vždycky se najde důvod, proč se nehýbat. 



6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den Soňo,
když jsme četla váš dnešní příspěvek, připomnělo mi to článek o domu paní arch. Urbáškové.
Tento dům dobře slouží i po letech viz. letošní článek Dřevostavby. Tenkrát jsme se jí ptala
na řešení posuvné stěny, ale nápad zabudovaného posuvu mezi prkny také vypadá skvěle.
Přeji hezký den, Iva

https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-jak-bydli-vip-architektka-hana-urbaskova-ma-svuj-dum-jako-ucebni-pomucku-pro-studenty-40234590

IK řekl(a)...

Dobry vecer,

Jedna nejmenovana hracka ma aktuálne soutez o detsky pokoj… a ja si tu snim o tom ze byste ten pokoj delala vy. Jak by holky byly prekvapene a jak bych se s Vami seznamila… aspon si snit. Protoze od snu uz je jen krucek k planum :)

Ik

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer, moc hezké projekty děláte. U té vizualizace domku se mi nehodí do CHKO tento typ plotu: nepřípustný a nepropustný. Dále mě ruší ten vzrostlý strom před domem, často trik projektantů zakrýt nějaké “nedostatky” na domě. Berte to prosím jako postřeh. Mějte se hezky! Martina

Soňa Malinová řekl(a)...

Ten strom tam opravdu stojí. Kvůli němu jsme i trochu zápasili, jak udělat vjezd, protože ho nechceme kácet. Děkuji za připomínku k plotu.

Soňa Malinová řekl(a)...

Dům na Novinkách moc hezký!

Soňa Malinová řekl(a)...

Ještě jsem chtěla dodat, že dlouhá kamenná zídka je zpevněný svah kamenem . Pozemek je svažitý a tím pádem budeme muset nad domem ubrat zeminu a svah zpevnit.