neděle 22. ledna 2023

Pidi fotoaparát

Nemůžu si pomoct, ale optika iphonu deformuje. Barevnost taky neodpovídá. I když jsem velký fanda do Applu, tak na focení  raději vytahuju starou zrcadlovku. 

Jenže. Komu by se chtělo ji tahat na výlety. A to přetahování fotek je taky děsný vopruz.

D. to vyřešil koupí malého kompaktu . Fotky se přeposílají přes bluetooth. Vejde se do kapsy kabátu. Krásně fotí. Možnost nastavit delší ohniskovou vzdálenost, velká světelnost, spousta režimů, úprav, filtrů. 

Chválím, jako by mě za to  platili :) Neplatí. Ráda doporučuji něco, co se mi osvědčilo.






Když už jsem zmínila reklamu, čas od času mi chodí nabídky. Posledně na fakt skvělou kosmetiku za nemalé peníze. Ale vždycky si říkám, že by blog měl zůstat tak jak je. Bez placených reklam. Tak odmítám. Co myslíte vy ?

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já Vám děkuji za Váš blog, že je jaký je. Moc ráda si sem chodím číst. A budu ráda, když bude bez reklam. Marie

IK řekl(a)...

Ja jsem za blog bez reklam rada, resp vazim si dobrych tipu ktere se obsahove shoduji s blogem. To kosmetika neni.
IK

Ps: muzete u zaplacene spoluprace rict, ze treba efekt dobry, ale pachne? Zkratka nepochvalit?

Jitka řekl(a)...

Mně osobně by reklamy nevadily, pokud by byla na něco, co Vám budu věřit, že byste si opravdu koupila nebo používala. Věřila bych Vám jakékoliv výtvarné/kreativní potřeby, přírodní kosmetiku, kvalitní oblečení, grafický SW a aplikace, cokoliv týkající se kultury, glamping a turistické potřeby. Nevěřila bych bych Vám třebas takové ty minitiskárny na fotky, se kterými se teď roztrhl pytel, podivná pitíčka, kosmetiku typu Dermacol apod.

Jasně, blog bez reklam je fajn, ale zase na druhou stranu na to koukám tak, že jste blogu (a nám všem čtenářům) věnovala spoustu času, tak proč se nenechat odměnit. Zvlášť v této době, kdy nic není jistého, tak proč trošku nediverzifikovat příjmy. Však to můžete ozkoušet a podle zpětné vazby se rozhodnout, zda to byl dobrý nápad nebo ne.

Anonymní řekl(a)...

Blogy s "nenápadnou" reklamou mi lezou krkem. Nejhorší varianta je, když se ještě autor tváří, že to žádná spolupráce není. Je to pěkně kulišácké. Naprosté minimum blogerů informaci o spolupráci otevřeně deklaruje.
I tak je blog reklamou na samotnou činnost/aktivitu/práci autora, tak proč ho kazit propagací nesmyslů?

Jana řekl(a)...

Mně by taky zajímalo, jak fungují spolupráce. Jestli člověk dostane balíček kosmetiky a může napsat - krém super, rtěnka vysušuje a řasenku už jsem měla lepší :-) To asi ne, co? Takže v tom případě si přidávám k lidem, kteří jsou rádi za blog bez reklam.
Díky za tip na foťák. Měli jsme před lety kompakt od Olympusu a byl super, ale když odešel, jeho náhrada nestála za nic a postupně už máme jenom fotky z mobilu. Občas váhám, jestli pořídit zrcadlovku a naučit se s ní fotit, nebo jestli jít právě do nějakého kompaktu. Ovšem, sleduju, že ten poslední kompakt asi nestál za nic, protože cenově byl úplně jinde než váš Canon :-)

Anonymní řekl(a)...

Váš blog by reklamy rušily. Už by to nebylo ono, Vy jste člověk,který nepotřebuje žádné reklamy,vaše práce,názory,ukázky radostí a vůbec pestrost ,to je to pravé. Marta

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, ráda čtu váš blog i proto, že je bez reklam, kterých je všude kolem nepřeberné množství. A pokud budou i u vás, jednoduše vás přestanu číst a myslím, že i vy se beze mne v klidu obejdete. Ať se vám vše daří. Hana

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, reklamu na kosmetiku si sem klidně dejte, vždyť to jsou jednoduše vydělané peníze, za to se nemusí nikdo stydět. Já si jedu celý život Indulonu a Niveu a nehodlám to po další léta měnit.

Jana řekl(a)...

Dobrý večer, Váš blog budu sledovat i s reklamou...Proč ne? Za ty roky? Jana

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky moc za všechny názory.

Kamča řekl(a)...

Díky, za doporučení pidi foťáku. Jsem na tom úplně stejně. Od 30 do 40 jsem fotila na film na Canon eos300 a od 40 do 50 na Nikon d5100. Jednak dosluhuje a on se fakt pronese. Tak jdu prostudovat ten váš! Možná by na další desetiletí mohl být ten pravý:) Na mobil fotím hodně, ale není to ono. Kamila

Soňa Malinová řekl(a)...

Jak funguje spolupráce. Firma nabídne zdarma výrobky. Neklade si žádné podmínky ohledně textu a myslím, že i uvítá, když je článek vyvážený. Důležité je od začátku spolupracovat s firmou,s kterou influencer souzní a jejich věci se mu líbí.Pak je i recenze autentická. Mně osobně baví placené reklamy u Nikol Štíbrové Leitgeb. Je to vtipné, originální. Jak už někdo tady v komentářích zmínil, je fajn, když sami influenceři z toho taky něco mají. Je to sice drobnost oproti času, který svému IG/ blogu věnují, ale potěší to. Myslím, že kdo by si to opravdu zasloužil, je Klára Pondělíčková. Co ta už nakoupila krásných knih.I já jsem si pár knih koupila na základě jejího doporučení. Kdybych já byla nakladatel, posílám jí každý měsíc knihy zdarma a ještě k tomu něco navíc.

Anonymní řekl(a)...

Vyzkoušené tipy na kosmetiku či cokoliv by mě od Vás zajímaly. Vy jste tak poctivá ve všem, co děláte, ze nemám obavy, že byste napsala něco, čemu nevěříte :) pokud by navíc bylo označeno, že s tou danou značkou spolupracujete, přijde mi to naprosto fér. díky za Váš blog, už sem chodím léta letoucí:) hrnečky od Vás těší kamarádku a mě zas těší číst, co píšete. Klára z Libně

Soňa Malinová řekl(a)...

Pod stromek jsem dostala tolik kosmetiky od mámy a kamarádek, že určitě nějaké beauty okénko bude:)

Matilda řekl(a)...

Za ta léta, co vás sleduji (asi to bude už víc jak 10 let), se mi na vašem blogu líbí to, že je autentický (do jaké míry, víte jen vy sama). Jako kulturní barbar mám ráda odkazy na zajímavé články, výstavy, knihy a pod, sama bych na to nepřišla. Spolupráce by mi asi nevadila, pokud by stála za to. A nebylo by jí moc, některé blogy, IG profily a pod jsem kvůli tomu přestala sledovat, protože tam toho bylo víc, než těch "normálních" příspěvků.

Anonymní řekl(a)...

Prijde mi zajimave, ze dnes uz si lide veci nedoporucuji, ale toto doporuceni maji pojistene formou "spoluprace" (samozrejme vyhodne spoluprace)..vazne je potreba nechat se vydrzovat jakousi firmou? Nechapu zminku o praci na blogu a potrebe "odmenit se"..ten blog prece pisete pro sebe..odmenou budiz vam sledovanost.

Anonymní řekl(a)...

Jsem ráda, že sem dáváte tipy na různé věci, co jste si pořídila nebo dostala. Líbí se mi, že to je Váš výběr, případně někoho z Vašeho okolí. Placené spolupráce by tohle kouzlo prostě neměly. Budu vděčná, pokud blog zůstane tak, jak je. Ale samozřejmě pochopím, když se ve finále rozhodnete jinak.