neděle 6. listopadu 2022

Sobotní pletení

Za mě spokojenost. Zajímavě se to se to sešlo. Tři z Třince, jedna z Kroměříže, Jindřiška z Ludgeřovic, Olívka z Karviné a jediná já se Silvou z Havířova. Jestli se někdy rozhoupu napsat grant na Moravskoslezský kraj, můžu s klidným svědomím napsat , že pořádáme akce pro celý region.

vsuvka: Nemáte zkušenosti se psaním grantů? Zrovna tento vypadá jednoduše, šance na úspěch veliká, jen mě se z takových věcí už předem svírá žaludek a tak to roky odkládám. Termín odevzdání je 30.11.

Ale zpátky k pletení. Přespolní zkušené pletařky. Moc fajn. Skvělé, že jste přišly!

Můj rozpletený svetr vypadal jako ubožák. Měla jsem snahu ho dodělat, ale doma jsem usoudila, že ho vypárám a zkusím nějaký menší projekt. Ale přínos to mělo! Jindřiška mě naučila nový způsob lemování kolem krku. O dost hezčí než ten klasický. 


svetr širší než delší



Olívka

 Jindřiška s labutí na paži.



S Jindřiškou jsem si řekly, že vždycky první sobotu v měsíci bude v galerii pletení . Dobré na zapamatování.  Můžete přijít jen na kafe. Třeba Olívka s Rozu to celé prožvanily a neupletly ani oko.


.....

Během dvou dnů jsem sjela seriál Normální lidi ( HBO) Spadá do mých guilty pleasure.

vsuvka pro mámu  : Spojení quilty pleasure označuje něco, co máte rádi, ale víte, že to není považováno za příliš kvalitní nebo je na to obecně nahlíženo s nevolí. Proto byste se za něco takového možná měli spíše stydět. Dokonce si to často necháváte pro sebe, a pokud se někdo o takovém vašem “potěšení” dozví, můžete si cítit až trapně (ale není to vždy pravidlem).

Většinou jde o nějaký filmtelevizní pořadpísničkuvideohru, ale také jídlo či mnohé jiné aktivity. Je to samozřejmě věc subjektivní – třeba sledování nějakého televizního seriálu je pro někoho vrchol večera a všude o něm mluví, pro jiného je to jeho “sladké tajemství”.

Přece jen sledovat  seriál s hlavními hrdiny ve věku mých dětí  je trochu divné, ale herci byli tak skvělí, že jsem dokoukala. Hezky natočená intimita a nejen ta duševní.  Snad poprvé v životě mě sexuální scény dojímaly. 


15 komentářů:

Rožu řekl(a)...

Bylo to skvělé! A příště ani slovo,slibuji, budu plést jako divá .:-)))) Děkuji Soni za Tebe a celý krásný prostor galerie. Rožu

Soňa Malinová řekl(a)...

Právě že volná zábava nejlepší. Každý ať si dělá co chce.

Kotaska řekl(a)...

Pohodová atmosféra z fotek úplně čiší 😊

Unknown řekl(a)...

ty obrazy v pozadí!!!!! nádhera

IK řekl(a)...

Vybrana spolecnost! Moc me mrzi ze jsme tak daleko od Vas! IK

Marcela řekl(a)...

Soni, nevím, o jaký grant máš zájem, ale určitě to zvládneš. Po návratu ze zahraničí, kde jsme delší dobu žili, nám v Ostravě chyběly venkovní stoly na ping pong. Tak jsem využila grantu Fajnova Ostrava, vymyslela projekt Pingpongové stoly pro Porubu a ono to vyšlo! Pořídila jsem 2 betonové stoly na pinec + lavičky. Sepsání grantu bylo v tom procesu asi to nejlehčí. Papírování s tím spojené byl vopruz. Na úřadech jsem byla za exota, že se jako soukromá osoba takhle angažuju. S odstupem času jsem moc ráda, že jsem do toho šla.

Jana řekl(a)...

S normálními granty zkušenost nemám, ale psala jsem v rámci školství a není to taková hrůza, jak to vypadá. Doporučuji zkusit, většinou dají zpětnou vazbu, co je případně blbě, a na podruhé už to klapne.

Soňa Malinová řekl(a)...

Určitě bych to nějak zvládla, ale hledám někoho, kdo je v tom více sběhlý. Pečlivý.

Anonymní řekl(a)...

Když koukám na ty krásný fotky,uplně se mi vybavila vzpomínka z dětství,když se u babičky dralo peří:-D
Sousedky kolem stolu,za okny tma,v kuchyni vedro z kamínek...semleli se živí mrtví,jak se říká...nádhera.Taková ta pospolitost lidí.

Jo a "Guilty pleasures" si jednoduše překládám jako "provinilé pokušení"
Přeji hezký,plodný den.
Petra

Soňa Malinová řekl(a)...

,,semleli se živí mrtví"... to neznám :)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den Soňo, bez vašeho dovolení chodím na váš blog, dokonce jsem i vaše zákaznice, loňské dárky udělaly radost, jen hrníček nevydržel jeden bouřlivý večer s dětmi:)chtěla jsem přidat typ na film, který miluju, již jsem ho viděla asi třikrát, dávají ho občas na artu..teď je dokonce ke zhlédnutí do 10.11. na ivysílání...Seraphine..nádhera....jestli už někdo tento film zmiňoval, tak se omlouvám....za mě za jedna...a co mě hodně vzalo, bylo Pět let..jen hezké dny..jana k.

Soňa Malinová řekl(a)...

Seraphine moc krásný film!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, Soni.
Přimlouvám se za dokončení Vašeho svetru, bude to nadčasový kus a "širší než delší" je dnes v módě.
Škoda, že mám Havířov daleko, do pletařského klubu bych ráda chodila.
Alena

LePo227 řekl(a)...

Jo Normal People...pridavam si take do kolonky guilty pleasure - je mi 43. Ale jak pisete herci i natoceni skvele. Prala bych si tento serial videt, kdyz mi bylo nejakych 16-18 let. Rada bych se jednou podivala do italskeho mesta, kde se natacel myslim 7 dil ma to byt kousek od Rima. Vas blog ctu moc rada nasla jsem Vas pres Lucii Konecnou. Pozdravuje Lenka

Liška Ryška řekl(a)...

Pletení je prima a se štrúdlem obzvlášť. Taky jsem párkrát byla takhle společně plést.

Granty - ty píšu úspěšně, mívají dobré ohodnocení a peníze dostáváme. Akorát zrovna na nový pingpongový stůl - jak tu psala výše Marcela - nám teda Praha 6 nedala : ) Copak psaní, to je dobrý, ale klíčový v něm podle mě je, aby to psal někdo, kdo opravdu ví, proč to dělá, jaký smysl to má prakticky i ideologicky, a aby se toho nejlépe sám účastnil. Takové granty píšu. Pro Psychoterapii Fokus Praha. Psaní dobrý, horší bude ta agenda, to vyúčtování doložit.

Seraphine jsem nedávno viděla a je to film, co vtáhne, je dobře postavený - tak, aby se divák zajímal o to, jak to bude s hrdinkou dál. Musela jsem to vidět až do konce.