pátek 25. listopadu 2022

Zpátky do normálného režimu

 Trochu se to v garáži pohlo. Nové elektro, zaklopení sádrokartonem, obroušený strop. Světlá výška je už tak dost malá, takže nezbývá, než  strop přiznat a natřít. V barbershopu se to snese.

Ve zbývající části na stěny sanační omítky. Do budoucna z vnější části odkopat, zaizolovat, zateplit.  Nic nás nežene, Borek je v barbershopu spokojený.






Vernisáž za námi. V jednu ráno vzbuzená. Zase jsem si vzpomněla, jak jsem na zahájení kladla úplně trapné otázky a  komentáře. Příště s papírem v ruce. 

Vystavovat někoho z Fakulty umění je záruka velkého počtu návštěvníků. 
...

Dost se to ve mě bije. Často slyším,  jak je skvělé, že něco takového je v Havířově. Dokonce ani v Ostravě není takový hezký výstavní prostor, pokud nepočítám instituce jako Dům umění a Plato. Na druhou stranu je toho na mě opravdu moc.  Ale kdo tyhle pocity nemá ! U minulé ,,krize" jsem udělala skvělé rozhodnutí. Aktivně hledat  kustodky( hlídačky galerie) a ubrat jeden otevírací den. Díky tomu se do galerie opravdu těším a neříkám si  - už zase. ( pokud hledáte klid na svoji práci v krásném prostředí s rychlou wifi, pořád do týmu dobrovolníků  přibíráme)

Tahle krize mi nasadila brouka do hlavy, abych našla někoho, kdo se se mnou bude střídat s organizováním výstav. A už mě i někdo napadl. Uvidíme. 




Zdravím Danku a její kamarádku ( učitelku francouzštiny). Budu ráda za ten tip na film o Tour de France. 

2 komentáře:

Jana řekl(a)...

Strop se mi strašně líbí. A s tím zpětným přemýšlením nad tím, co jsem kdy jak řekla- myslela jsem, že jsem jediná, kdo to furt zpětně řeší 🤦‍♀️, ale uklidňuje mě, že okolí to většinou tak nevnímá/neřeší/nepamatuje si.

Soňa Malinová řekl(a)...

Jano, doufám, že ti hnidopichové vás neodradí od psaní blogu.