pondělí 2. května 2022

Přirozený pohyb

Po letech koketování s různými druhy sportu (nejdéle jsem vydržela u běhání), jsem došla k přirozenému pohybu. Chůzi a manuální práci.
To neznamená, že bych už nikdy nešla běhat nebo nesedla na kolo, ale už si neříkám, že bych MĚLA dělat nějaký sport. 
Pokud někdo chce zhubnout, je to stejně o stravě. Moje máma i tchýně za poslední měsíce zhubly 7 kilo a skoro se nezvedly z gauče. Prostě jen upravily stravu.
Jsou na tom teď zdravotně mnohem  lépe a ještě jim to moc sluší.
...
Dovezli nám dřevo. Dan vozil k dřevníku, já rovnala. Práce, která mě opravdu baví. 






  Zimu přežívám jen díky zírání do krbu.


9 komentářů:

Alžběta řekl(a)...

A jakým způsobem upravily stravu? To me zajímá! :)

Jana řekl(a)...

Přirozený pohyb vyznávám už dlouho. Hlavním důvodem je čas - prostě se mi nechce trávit čas cvičením. Moje maminka říkala, že fitka jsou úplně marná, k čemu to je, zvedat činky, že by lidi místo toho měli házet hlínu nebo kopat, pohyb podobný a ještě je za nimi vidět nějaký výsledek. Uklízení dřeva je super, taky mě baví práce na zahradě a zjistila jsem, že na bicepsy je nejlepší intenzivně vyvalovat nudlové těsto :-)

Ilona Ř. řekl(a)...

Soňo, já to mám obdobně!
On člověk asi musí do všeho dozrát ;-)
Jen jsem ještě přidala skoro každodenní protahovací a uvolňovací cviky, abych ulevila bolavým zádům.

Anonymní řekl(a)...

Přidávám se s dotazem, jak upravily stravu?

Anonymní řekl(a)...

Souhlasim, strava dela hodne. Ale clovek, ktery zhubne a u toho aktivne sportuje vypada vzdy lepe nez ten, ktery se u hubnuti nezvedne ani z gauce. Nic se na nem "neplaca" a nevisi.
Lenka

Soňa Malinová řekl(a)...

Mamka jí všechno, ale méně. Nebaví ji počítat kalorie. Samozřejmě kalorie úměrně práci, věku, váze atd. Co vím, jí půl chleba na snídani + zeleninu, půl jogurtu svačina, obědy malé porce( do dlaně) . Když má hlad, dá si odpoledne třeba dušenou mrkev. Večer maximálně nějaký dobrý sýr. Nejí sladké a nesladí. Ráno cvičí půl hodiny takové ty protahovací cviky. Není to na hubnutí, ale aby se cítila dobře.Chce to vydržet několik týdnů. Určitě existuje lépe vyvážený jídelníček ( tuňák, losos, různé zdravé pomazánky). Na internetu je dost informací. Ale základ mít o trochu menší příjem, než výdej.

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s Lenkou, strava je samozřejmě základ, ale sportem zpevněné tělo je nejen hezčí, ale hlavně zdravější. Ne nadarmo se v poslední době hodně mluví o štíhlé obezitě.
Co se stravování týče, myslím, že příklad Soniny maminky není hodný následování. Nikterak ve špatném, když naopak velmi oceňuji, že o sebe dbá a není jí jedno jak vypadá, jaký vliv má váha na její zdraví. Klobouk dolů. Každopádně, jak ho popsala Soňa, je její hubnutí založeno de facto na hladovění, což není dobře. Počítání kalorií je otrava, ale má to něco do sebe, zejména když člověk nechce/nemůže sportovat. Je to zdravý způsob hubnutí.
Martina Š.

Soňa Malinová řekl(a)...

Sport určitě skvělý, ale nesázela bych na něj, co se týká hubnutí, pokud člověk neupraví stravu. Určitě máma nehladoví, to už ve svém věku nemá zapotřebí.Spíš se jí úměrně svému výdeji. Ale jak jsem psala, určitě existuje vyváženější jídelníček. Každý by si měl najít to, co dlouhodobě je schopen vydržet.

Anonymní řekl(a)...

Ale vy Soni přeci hubnout nemusíte, vypadáte perfektně. Ale to myslím vážně, nechci lichotit, ale připadáte mi úplně akorát, krásně štíhlá. Zdeňka