sobota 2. října 2021

Workshopy v galerii

 Říjen v galerii trochu bezprizorní. Skončila výstava vázy, nová začne až na začátku  listopadu.

Tak aspoň dva workshopy na keramiku.

16.10. v sobotu od 10 hod budeme vyrábět tři věci : 

1. z předtočeného korpusu dotváření objektu...původně jsem myslela vázu, ale konvička bude lepší

2. dekorování talíře

3. v ruce vymodelovaný hrnek, svícen  nebo mýdlenka

Výrobky pak usuším, vyretušuju, vypálím, naglazuju a znovu vypálím. Osobní vyzvednutí nebo zaslání PPL za poštovné 150,-

Cena workshopu je 900,-. 

Z deseti míst jsou volná už je dvě místa. Můžete se přihlásit na info@malinadesign.com

....

Druhý workshop plánuju  méně náročný. Časově i manuálně.

Výroba hrnku a svícnu. Cena 700,-. Maximální počet 10 lidí. Přemýšlím, jestli to dát v pátek 22.10. od 17 hod a nebo zase  v sobotu. 23.10. 

Pokud by měl někdo zájem, můžete mi napsat, co by  více vyhovovalo.



Celou sobotu dopoledne ( abych si zkrátila čas, než vychladne pec a naložím další)jsem zkoušela modelovaná ucha, abych na workshopu nebyla za jelito. 30 let dělám uši tažené. Vždycky jsem  si myslela, že tažené ucho je nejvyšší meta, ale ono i to modelované potřebuje dost zručnosti. 
......

Zítra do Olomouce  na výstavu German painting - současní němečtí malíři. Lipská škola je na nás trochu psycho, ale jsme otevření . Třeba nás to mile překvapí.
......
Příští týden Design blok. 
Volby. ( volím SPOLU a čtyři lidi kroužkuju)
ČNB zvedla úrokovou sazbu. 
Inflace roste. 
Čeká nás zajímavý rok.

Koupili jsme novou pračku, i když ta stará ještě funguje. Ta mrcha i po 15 letech jede jak nová, jen z venku vypadá, že se každou chvíli rozpadne. Schováme ji do garáže. Třeba kluci někdy budou potřebovat. A my si konečně dáme sušičku na pračku + mezikus a budeme mít v koupelně místo. Není to sice rekonstrukce, o které už pět let mluvím, ale aspoň něco.

Poptala jsem  u jedné firmy podlahy do kuchyně a chodby. Jsem zvědavá, jestli se mi ozvou. Momentálně je období, kdy se firmy ani neobtěžují odepsat. Tři týdny čekám nacenění od kameníka. Už je to stejně pasé.

Pevně doufám, že až dojde na rekonstrukci našeho domu, všichni moji řemeslnici se zmobilizují. Navrhovat sama sobě je fakt peklo. Už jsem třikrát změnila typ podlahy do kuchyně. 
Na jaře, i kdyby se nevím co dělo, musím do toho kopnout.


Žádné komentáře: