pondělí 27. září 2021

Obličejová jóga.

O víkendu v Kunštátu jsme se Silvou cvičily  obličejovou masáž  . Variací je mnoho, včetně jogové masáže, ale princip stejný. Promasírovat, prokrvit obličej tak, aby nepůsobil unaveně. 

Myslím, že to tak nějak přirozeně děláme všechny, když nanášíme krém, jen toto je intenzivnější.

Druhé naše téma je zatuhlá krční páteř.

Poslední měsíc jsem měla  pocit nestability. Dřív než začnete panikařit ohledně nádoru v mozku, zkuste dva týdny cviky na krční páteř. Víc TADY . 


Co děláte vy pro své zdraví, krásu? Vážně mě to zajímá. 

9 komentářů:

Jana řekl(a)...

Nic moc, bohužel. Žiju vcelku zdravě, v práci mám spoustu přirozeného pohybu (jakože hodně chodím), ale na cvičení jsem líná a nebaví mě to, ani na kosmetiku nechodím. Snažím se udržet si psychickou pohodu, ale daří se jak kdy.

Anonymní řekl(a)...

Snažím se tak poslední 2 roky chodit brzo spát. Dřív jsem hodně ponocovala, teď když to jen trochu natáhnu, tak už se to tělu nelíbí. Nějaký pohyb mám, ale mohlo by to být lepší. V péči o zevnějšek jsem hrozně nedůsledná, jedině zuby, o ty se starám vzorně :-). Hana

Soňa Malinová řekl(a)...

Add zuby : chodím jednou za rok na zubní hygienu. doporučuji

Jitka řekl(a)...

Na obličej jsem zkoušela leccos, měla jsem sonický čistící kartáček, masážní váleček, gua-shu, trochu obličejového cvičení...zvládnu to vždycky dělat tak měsíc a pak vynechám a hle, kde že procedury jsou. Tak jsem to všechno prodala a nechala si jen guashu, kterou si projedu obličej jednou za čas. Hodně piju, hlavně čaje - ovocné, bylinkové i s pravým čajem. Fyzicky jsem po covidovém roce zchátralá, teď budu víc doma, tak zkusím cvičit. A dělám si doma pedikúru takovým udělátkem s žiletkou z drogerie. U mě je to nutnost, mám hrozný paty, když se o ně nestarám, a chození na pedikúru každý měsíc je předem ztraceno...

Lenka řekl(a)...

Je mi 55. Už od mládí mě naučila mamka chodit pravidelně na kosmetiku (i když ty drastické zásahy za bývalé éry, kdy jsem se musela objednávat na pátek, abych se přes víkend zahojila : ) asi k ničemu moc nebyly). Péči kvalitní kadeřnice si užívám taky pravidelně, dentální hygienu absolvuji 1 x za rok (proč už nebyla kdysi?!), pedikuru si dělám většinou sama, umělé nehty nevyznávám. Péče o pleť a vlasy doma je normální, žádné dlouhé a drahé procedury, líčím se minimálně - jen oční linky, řasy, lesk na rty. Vždy jsem koketovala s nějakou lehčí formou pohybu - buď jsem sama cvičila v takových těch prvních jednoduchých fitkách nebo v kurzech, co zrovna vesnice nabízela (kalanetika, zumba, cvičení na míči..). Když jsem kolem pětačtyřicítky zjistila že přibírám, začala jsem intenzivně chodit na dlouhé vycházky se psem a jako první v okolí nordic walking. Než mi syn přivezl originál hůlky z USA, chodila jsem s lyžařskými hůlkami své dcery : ). Teď už 8.rok cvičím yengar jogu a na tu nedám dopustit. Jednak je to neustálá výzva posouvat se dál a dál, jednak jsem pyšná že se ve svém věku postavím na hlavu, položím na zem dlaně s napnutými koleny atd, ale hlavně nevím co je bolest zad, hlavy a podobně. Mám kolem sebe veselé a fajn lidi, jím střídmě, piju víno a občas slivovici. Snažím se stárnout s grácií : )

Soňa Malinová řekl(a)...

Jitko, myslím, že s těmi tekutinami jsi na to kápla. Já vypiju stěží půl litru vody denně.

Soňa Malinová řekl(a)...

Leni, vy jste úžasná. Lyžařské hůlky pobavily.

Jitka řekl(a)...

Když já nevím, jestli má každý stejnou potřebu tekutin. Obecně se doporučuje pít tak ty 2 litry, já piju už od mala hodně a pořád, jakmile piju míň, svědí mě kůže po těle a to je k nevydržení, taky mám potřebu furt do sebe něco cpát a nekalorické pití je to nejmenší zlo. Ale znám lidi kteří pijí dvě kafe a půl litru vody denně a jsou úplně fit. Pak se v tom vyznej :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Fit možná do času. Vidím to na sobě. Roky dehydrovaná a najednou takový sešup. To mi připomíná, že jsem za celý den vypila dvě malé sklenky vody.Jdu se napít!