čtvrtek 14. října 2021

Zpátky k...

Evě Zábranové a knize Flashky. Má skvělý úsečný styl psaní. Jiné čtení, když  vím, že je to dcera  TOHO Zábrany. Zábranovy deníky jsem četla letos poprvé. 

Hned jsem si objednala její další knihu Cesty. 

Když jsem u těch knih. Grétka zmiňovala na instagramu Knih budku . Hned jsem sondovala.  U nás v Havířově jsou dvě budky v nemocnicích. Mám doma spoustu krásných knížek po dětech. Pár románů pro dospělé, které stojí za přečtení. Zítra odvezu. 

Pár knih jsem kdysi prodala za symbolickou cenu přes okruh mých FB přátel. Přes  TRH knih jsem zas nakoupila vyprodané tituly. Podobný systém prodeje knih z druhé ruky má KNIHOBOT . Pokud sháníte brigádu, práci, mají u ,,kariéra" nabídku pár pozic. ( Praha)

....

Včera schůzka s novými klienty. Skoro 50% klientů mám díky blogu . Velká výhoda. Ví kdo jsem, jak navrhuju a co můžou ode mě čekat. Jsme na stejné vlně. Děti skvělé. I houslový koncert byl. 






9 komentářů:

hana.kubikova řekl(a)...

Flashky jsem četla asi před 6 lety a moc mě bavily. Je vidět, že Eva Zábranová zdědila literární talent po otci:-) http://naskokjinam.blogspot.com/2015/03/eva-zabranova-flashky.html?m=1

Soňa Malinová řekl(a)...

Hanko, vy píšete čtyři blogy! A ještě k tomu takový knihomol.

hana.kubikova řekl(a)...

No, spíš to flákám...

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji ještě Ohlédnutí od Jiřiny Zábranové, matky Jana Zábrany. Také doplňuje celkový obraz života té rodiny. Třeba když zmiňuje, jak jí komunisté po dlouhych letech vězení nedali důchod, ať si řekne synovi. a ona si jen povzdechne, jak je to těžké, protože má pocit, že se za ty roky odcizili... je to zkrátka síla.
Vaše čtenářka Martina z Prahy

Soňa Malinová řekl(a)...

Milá Martino. Moc děkuji za tip. Hned jsem koupila přes Trh knih.

Anonymní řekl(a)...

U nás sú knižné búdky takmer na každom detskom ihrisku, v nemocnici boli v čase Covidu niekde zrušené. Pre mňa hrajú momentálne rolu knižnice. Danka

Anonymní řekl(a)...

K budkám - v mém rodném městě i ve městě, kde pracuju, jsou odkládací police na knihy přímo v knihovnách:) Většinou tam knihy donesu a jdu si vypůjčit něco do oddělení a když se vracím, už tam nic není.)

Unknown řekl(a)...

u nás ve Vsetíně je nějaká taková jako knihbudka na nádraží. Dávám tam i staré National Geographic a Forbes. Zmizí hrozně rychle. Dáša

Aranel řekl(a)...

Já jsem to onehdy sepisovala pro Nanave a vidím, že sem se to taky docela hodí. Tak tady sepsané možnosti, co s knihami.

Možnosti, jak naložit s bednou knih:
0. knihobudka nebo police ve veřejné knihovně. Rychlé, ale zcela bez výnosu.

1. antikvariát.
Výhody: zbavíš se všeho najednou a dostaneš za to nějaké peníze. Knihy se nevyhodí a koupí si je někdo, koho zajímají. A budeš mít ihned "prázdný prostor na dech". U nás se to děje často, lidi přinesou bednu "přece to nehodím do kontejneru", dostanou 50 korun, stovku nebo dvě, koupí si kafe a mají dobrý pocit a volno v polici.
Nevýhody: výkupní cena je cca těch 10 % ceny prodejní, no. Takže se nedá čekat nějakej vejvar.

2. vlastní FB, Instagram...
Výhody: není to složitý proces, nemusíš knihy nějak odborně fotit a oceňovat, zakládat si nějaké konto, můžeš je nabízet jen za osobní vyzvednutí. Vyděláš na tom třeba 1/3 nebo 1/2 ceny, za kterou jsi je koupila, možná i trochu víc.
Nevýhody: Můžou ti ještě dlouho ležet doma. Komunikace s lidma bejvá otravná.

3. Trh knih, Aukro nebo ten pitomý Knihobot.
Výhody: dá se něco víc vydělat, pokud se některá kniha třeba vyprodala, natrefíš na sběratele, ...
Nevýhody: Můžou ti ještě dloooouho ležet doma. Musíš si založit účet, věnovat tomu nějaký čas, prozkoumat tržní prostředí. Komunikace s lidma bejvá otravná. Budeš muset něco balit, čekat na platby, ...

Proč píšu "pitomý Knihobot" - s Knihobotem je to nějak tak, že bere knihy do komise, strašně nastřelí cenu a pak ji snižuje, snižuje, až to nakonec někdo koupí a Ty z toho dostaneš pramálo.
"Po prodeji vám vyplatíme 60 % z ceny snížených o 29 Kč." No tak když se hodně běžných starších knížek prodává za 50... tak mi z toho vychází asi tak nula, nebudu to teď přesně počítat.
Dojem je takový, že kdyby prodávali rakve biče olejovky, budou to dělat stejně. Nejsou to nějací znalci knih nebo tak.